Lemezismertetők

UNCHRISTIAN CHRISTIAN – Sulphurfeast

Christian Ludvigsson svéd barátomról már írtam egy ismertetőt az Eigenstate Zero: „Sensory Deception” albuma kapcsán 3 évvel ezelőtt, ott be is mutattam eddigi munkásságát, most pedig eljött az ideje, hogy a régisulis svéd death metal projektumáról ejtsek szót, nevezetesen az Unchristian Christian-ról. (Itt jegyezném meg, rendkívül ötletesnek találtam a névválasztását 😊)

Ma, azaz december 9-én jelenik meg hivatalosan a 11 nótát magában foglaló „Sulphurfeast” LP-je, mely picivel több mint 45 perc kegyetlen, kompromisszummentes, ám dallamokat, s komplexitást sem nélkülöző old school svéd halál metalt tartalmaz a legszebb, 90-es éveket megidéző hagyományoknak megfelelően. (itt tenném hozzá, hogy XXI. századi megszólalással, ám ez mit sem von le a masszív, agresszív, sokrétűen felépített számok értékéből)

Chris mester mindent jómaga játszott fel, ő készítette a videókat, valamint a rajzokat is a promo cucchoz, minden tiszteletem az övé!

Már nem tudom hányadszor pörgettem végig a „Sulphurfeast”-tet, mióta megkaptam az előzetest, de az biztos, hogy minden egyes hallgatásnál találtam valami érdekes újdonságot. Fentebb említettem, hogy old school svéd death metal az Unchristian Christian, ám amellett, hogy fellelhetők a már jól ismert skandináv stílusjegyek, jócskán visszaköszön az amerikai halálmetal is, a Death-t és a Morbid Angel-t emelném még ki, mint hatásokat.

Chris Ludvigsson hangszeres tudása lenyűgöző, eszméletlen, amit produkál a lemezen, a hangja is erőteljes régisulis svéd orgánum, s amit már most nyugodt szívvel ki tudok jelenteni, hogy az év végi kedvencek között biztosan benne lesz a „Sulphurfeast”. Nem írok külön a számokról, mert véleményem szerint egyben kell végighallgatni-tombolni ezt az infernális halál metal aprítást, s bizton állíthatom, egy pillanatra sem fog unatkozni az a fanatikus, aki rászánja az idejét és végighallgatja az Unchristian Christian pazar kis korongját.

Mindent összegezve: egy hatalmas keresztényietlen 10-es!

Kedvenc track-ek: Rabid, Vermincode, Dead Dull Eyes.

Kiadó: –
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/unchristianchristian

Tracklist:

1. Rabid
2. Hatevoid
3. Xul
4. Mongrel
5. Nails Electrodes
6. Deadhead
7. Voidhealer
8. Spirit Flesh
9. Vermincode
10. Mausoleum
11. Dead Dull Eyes

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek