Lemezismertetők

UNCIVIL WAR – Uncivil War EP

A 2017-ben alapított egyesült államokbeli Uncivil War vérbeli thrash metalos veteránokból áll, nevezetesen Joe Cangelosi (Deathcorps., Brooklyn Militia, ex-Whiplash, ex-Massacre, ex-Kreator – dob), Scott Owen (ex-Hirax, ex-Piranha – gitár), Pat Lind (ex-Morbid Saint – ének) és Rich Day (Deathcorps., Brooklyn Militia, ex-Whiplash – basszusgitár). 2019 folyamán a kiérdemesült, mindenre elszánt thrasherek stúdióba vonultak, s idén, szeptember 26-án meg is jelentették bemutatkozó EP-jüket, mely 3 nótát tartalmaz majd’ 18 perc játékidővel a CD BABY jóvoltából digitális formátumban.

Joe Cangelosi mester volt oly kedves és elküldte nekem a 3 irgalmatlan nótát – amit ezúton is hálásan köszönök neki – s azt kell mondanom, kegyetlenül jól megkomponált szerzeményekkel rukkoltak elő az amerikai ős-thrasher zenészek.

Az EP a „Regardless of Consequence” című track-kel nyit, jó kis pörgős, headbangelős dal, véleményem szerint jól lehet majd rá „zúzni” élőben. Ezután a „S.I.N.” következik, egy akusztikus bevezetővel ellátott, lassabb tempóval bíró darab, mely a szám közepe táján „begorombul”, hogy aztán újra a lassabb ütemek vegyék át a szerepet. A név- és címadó „Uncivil War” ádáz aprításával zárul az EP, s pici hiányérzetem támadt így a végére, ugyanis vártam volna az újabb megveszekedett thrash himnuszokat, ám remélhetőleg hamarosan erre is sort kerítenek a veterán, ám cseppet sem megfáradt muzsikusok.

A thrash metal fanatikusok szíves figyelmébe ajánlom az Uncivil War hivatalos YouTube-csatornáját, ahol mindhárom dal fellelhető/meghallgatható.

Az old school arcokból álló horda teljesítménye előtt egy bősz 10-sel tisztelgek, kíváncsian várva az újabb megmozdulásukat, immár egy nagylemez formájában.

Kiadó: –
Kiadás éve: 2020
Stílus: Thrash Metal
Weboldal: http://uncivilwarofficial.com/

Tracklist:

  1. Regardless of Consequence
  2. Sin
  3. Uncivil War

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek