Lemezismertetők

UNRULY CHILD – Can’t Go Home

Kiadó: Frontiers Music

Weboldal: www.unrulychild.net

Kiadás éve: 2017

Stílus: AOR / Hard Rock

Brief Sum: The original members of this legendary melodic hard rock quintet have reunited to release a brand new album. Unfortunately, though, the intensity and vitality of the record is nowhere near as high as that of their classic debut. Decent effort, but simply isn’t able to live up to the justifiably high expectations.

 

Az ember úgy gondolná, hogy finom, kimért rock muzsikát életkortól függetlenül bármikor lehet játszani. Ez tulajdonképpen helytálló, csak hát ugye nem mindegy, hogy a stílus hősei ma, hatvan felé ballagva vagy azon is túl, képesek-e még nyálmentesen nyomni az AOR-t vagy csupán AOR-mentes nyálra telik már tőlük.

Az egykori World Trade hangszeresei és Mark Free csodaénekes (King Kobra, Signal) egymásra találásából létrejött Unruly Child 1992-ben hatalmasat robbantott bemutatkozó lemezével. Lüktető, élettel teli hard rock szólt a cím nélküli, szimplán a csapat nevét viselő korongon, fergeteges énekdallamokkal. Ma ismét együtt az akkori tagság. Markból persze azóta Marcie lett, mint köztudott, de hangjának alapkaraktere döntően nem módosult. A zene már annál inkább, és sajnos nem éppen előnyére…

Kellemes, dallamos rockot hallunk, amely azonban se nem elég energikus, se nem elég markáns ahhoz, hogy felkapjam rá a fejem vagy rendszeresen hallgassam. Ahhoz meg főleg nem, hogy az etalonként számon tartott első lemezzel egy lapon emlegessük. Jellegét tekintve akkor már a Signal Loud & Clearjéhez vagy a Free-féle Long Way From Home szólóalbumhoz áll jóval közelebb a Can’t Go Home, sőt a World Trade progos vonásait szintén felfedezni vélem benne helyenként, ámde azok átütő ereje és vitalitása is borzasztóan hiányzik innen. Fölényes és elegáns a hangszerkezelés – a billentyűjáték olykor a 70-es éveket idézi! –, fület simogató az ének, de igazából egyik nóta sem nyújt semmi olyasmit, amitől eldobnám az agyam. Az egész anyag egyszerűen elsunnyog az ember mellett anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után.

Lehet hallgatni, háttérzeneként garantáltan nem zavar senkit, viszont az én igényeim és elvárásaim nyilván magasabbak ennél egy magát komolyan gondoló bandával szemben. Egy Unruly Childnak meg pláne sokkal többről kellene szólnia puszta „aláfestő zajnál”. Ez bizony súlyos csalódás (pont azért, mert annyira súlytalan)!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Only One
2. Four Eleven
3. Driving Into The Future
4. Get On Top
5. See If She Floats
6. She Can’t Go Home
7. Point Of View
8. Ice Cold Sunshine
9. When Love Is Here
10. Sunlit Sky
11. Someday Somehow

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

UNRULY CHILD – Worlds Collide

Cosmicantagonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek