Lemezismertetők

V.A. – Ferret – Under The Gun DVD

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: www.ferretstyle.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Metal

 

 

 

 

A Ferret Music kiadó 96 óta létezik. A 10 év alatt 81 kiadott anyag jelzi nevük nagyságát, s csendben nőttek naggyá az underground szcénából. Mindenfajta zenekar anyagát gondozz a kiadó, a metáltól kezdve az Emo-ig egyaránt. Ez igaz, mert tényleg sok banda cuccát gondozzák, s mindenki megtalálhatja a maga kedvenceit a kiadó „választéka” közül, hehe. Például olyan bandák anyagait adják ki, mint a Madball új lemez, az aktuális Everytime I die, a Life once lost „Iron gag” művét vagy akár a Full blown chaos új lemezét. Tehát nem szenvednek hiányt hírnévben, az biztos. Ennek örömére kiadtak egy DVD formátumú kiadványt, amin az olyan előadók, bandák videóklippjei foglalnak helyet, akiket a nagyobb tévécsatornák is sugároztak az elmúlt 5 évben. Sok banda régebbi videói is helyet kapott, remek kis válogatást raktak össze eme DVD szerkesztői. Ami elsőre feltűnt, hogy az Everytime I die-tól nézhetjük a legtöbb klippet, talán ők számítanak a legjobban profitáló bandának az istállón belül, de lehet, hogy nem, csak nekem vannak ilyen képzeleteim.

A klippek mellett megtekinthetjük a Boys night out illetve az ETID megjelenő DVD-inek előzetesét. Továbbiakban olyan zenekarok neve is fémjelzi a kiadót, mint például a törzsi érzelmes metal core-ban utazó Twelve tribes, a szintén metal core-osabb Misery signals vagy a keresztény disszonáns hardcore-t játszó Zao, esetleg az egyre jobban elhíresült Life once lost, akik a Meshuggah metálból egyre egyedibb irányba vágtatnak. Mindenképp jó munkát végeztek a DVD szerkesztői, mert remek áttekintést kapnak azok, akik esetleg nem ismerik a bandákat, talán csak egy párat, illetve betekintést nyernek a kiadó profiljába, hogy milyen zenékben is utaznak. Keményen turnéztatják a bandáikat, tehát a zenekarok sem panaszkodhatnak ezen a téren. Jól promozzák a bandáikat, s így a közös munka is jó lehet a zenekarokkal.

Nyílván vannak olyan zenekarok, akiket jobban előnyben részesítenek, de nem hinném, hogy lenne olyan csapat, akivel ne foglalkoznának, bár nem tudom. Mindenesetre a DVD eléggé igényesen meg lett csinálva. Már a borító és a design látványa is arra buzdíthat, hogy mindenképp meg kell nézned ezt a best of hardcore/metal dömpinget, mert jó zenekarok jó számai foglalnak helyet eme kiadványon, mindenképp érdemes megnézni. Szóval elég széles a skála a kínálat részéről, eléggé bejövős a cucc. A klippek megnézése után az ember legszívesebben meghallgatná az adott banda lemezeit, de ez általában nekem minden video, dvd nézése közben rámjön. Biztos eszement nagy menedzsment lehet a háttérben, ha ennyi zenekarral tudnak foglalkozni. A csapatok is mindenféle szempontok alapján fel vannak sorolva a honlapon, hogy ki tartozik a Ferret Music artistba, ki a Management illetve az International művészek közé. Szóval egy komoly kiadóról van szó, s ez a DVD is tükrözi a nagyságát.

Tracklist:

1. Every Time I Die – „Kill the Music”
2. Boys Night Out – „Medicating”
3. Madball – „Heaven-Bell”
4. A Life Once Lost – „Vulture”
5. Lovehatehero – „The Risk”
6. Misery Signals – „The Year Summer Ended in June”
7. Zao – „The Rising End”
8. Remembering Never – „Incisions”
9. The Bronx – „They’ll Kill Us All”
10. Scarlet – „Untitled”
11. Twelve Tribes – „Venus Complex”
12. Boys Night Out – „I Got Punched in the Nose for Sticking My Face in Other People’s Business”
13. Every Time I Die – „I Been Gone a Long Time”
14. The Bronx – „False Alarm”
15. Blood Has Been Shed – „She Speaks to Me”
16. Every Time I Die – „Ebolarama”
17. A Static Lullaby – „Lipgloss and Letdown”
18. From Autumn to Ashes – „Royal Crown Vs. Blue Duchess”
19. Every Time I Die – „Logic of Crocodiles”
20. The Rise – „The Fallacy of Retrospective Determination”

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

V.A. – Grind Madness At The BBC

Black_wizard

V.A. – Destruction Of The Heavenly Realms II

Stillborn

V.A. – Metalmania 2007 DVD/CD

Davkov

V.A. – Bam Margera Presents: Viva La Bands, Vol. 2

KMZ

V.A. – Obscene Extreme 2007

KMZ

V.A. – Underground Warrior Compilation 5

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek