Lemezismertetők

VASTRABANT – Told Be (Promó verzió)

Kiadó: 

Weboldal: www.vastrabant.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Alternative / Extreme Rock

 

 

 

 

Egy régi jó barátom ajánlotta és mutatta be a saját zenéjüket. Háát, nevezhetnék alternatív jövőbelátó dögös kis rock zenének. Nagyon jól nyomják a srácok, gitár, dob és ének teljesítménye is egyértelműen profi kezdő csapatra vall. Kezdésnek a „Nagyszínpad és a „”Pogógörl” hasít az arcunkba. Jó kis refrénnel, pörgős bevadulós és izomlazító részekkel. A szöveg is egy jól kidolgozott kissé mókás, ami nem csak ezt a dalt, hanem az egész albumot jellemzi. A következő dalukat is az alternatív rock és kissé extrém metál zene keveredése jellemzi. Szerintem ennek a zenekarnak nagyon is ott van a helye a legnagyobb bandák között.

Rádió vagy TV műsorba egyaránt beillő zenéjükkel, rengeteg zeneszerető barátot találhatnának. „Hathárom” hát, ki ne emlékezne a régi nagy 6:3-as meccsre. Րk, ezt is nagyon jól megzenésítették és átültették Vastrabant stílusba. Együtt tombolva és lelkesedve hallgathatjuk és élvezhetjük a „focimeccset”. Ebből lehetne egy jó kis klipet készíteni, megvan az afféle marketinges dalszerkezete is:) „Trendi robot” Itt aztán jól ránk zúdítanak a srácok vagy 2 mázsa csecsebecsét. Kicsit úgymond „gépies”, tördeléseket figyelhetünk meg. Együtt morajlik a kiváló basszusgitár és az énekes hangja. „Bőr a bőrre” Nem kötöm fel magam, miattad én… Énekli Kósa Zsolt.

Ez a szám is egy nagyon harapós alteros idegfeszítő civakodás.:) „Diszkóvágás” Na itt megtudja mindenki, hogy mennyire is szeretik a fiúk a divatmajmokat. Itt is egy nagyon életrevaló szóló és alteros modern szösszenetet ismerhetünk meg. Rengeteg minden történik egy-egy számban. Néhol erős gitárszólókat, máshol modern hangokat vagy éppen alteros dolgokkal kombinálva szórakoztatnak és mutatják meg tudásukat. Egyértelmű, hogy nagyon sok ember vevő lehet egy ilyen zenére. Ennek bizonyítéka a következő „Kiscukor” dal is. Annyira jó a dalok a szerkezete és kombinációja, hogy sehol sem találkozhatunk üres járattal, és nem unatkozhatunk. Egyszerű, jól kidolgozott tekerések és zúzos refrének hajlanak egymásba, mint ahogyan kuszálódik a bab a földeken.:) „Ne higgy” egy kicsit úgymond nyugisabb szám, és persze itt mindenki kitalálhatja, hogy kinek is nem szabad hinni, ha mégsem tudod!? Hallgasd meg a dalt.

„Döglöt” Megint letépik az arcunkat, helyenként úgy bedurvulnak, hogy már azt hiszem, átmennek a srácok egy adrenalin növelő zenébe, aztán jön a törés és az alteros fröccsenet. Az utolsó befejező daluk a „Szegények és csúnyák” egy igen pimasz refrént tartalmaz, persze itt is mindenféle zenei keveredést megtalálunk. Rövid izmos és változatos dalok jellemzik a zenéjüket. Valami olyasmit érzek, mintha a régi gitáros zenét kedvelő emberkék összeálltak volna és lenyomták, ami eszükbe jutott, persze profi szinten és jól kidolgozott ötletekkel. Nagyon szorítok a srácoknak, hogy sikeresek legyenek, mert én úgy látom, hogy nagyon sok ember megszeretheti a zenéjüket.

Tracklist:

1. Nagyszínpad
2. Pogógörl
3. „ha állat lennék…”
4. Hathárom (Hobo feldolg.)
5. Trendi robot
6. Bőr a bőrre
7. Diszkóvágás
8. Kiscukor
9. Ne higgy
10. Döglött
11. Szegények és csúnyák

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Vastrabant – Sztepperobik

KMZ

Vastrabant – Koncertbeszámoló

Anonymous

Vastrabant Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek