Lemezismertetők

VATHR – Dead & United EP

Jørn Inge Tunsberg neve a norvég black metal hívők számára minden kétséget kizáróan ismerősen cseng, hiszen elég, ha csak a bergeni Hades/Hades Almighty-t említem meg. Nos, Jørn nemrégiben útjára indította a Vathr nevezetű zenekarát, s augusztusban a „Crimson Cold Curse” single alapján már tudható volt, hogy nagyon komoly norvég black metal prduktum várható majd Tunsberg úrtól.

Szeptember 16-án el is érkezett a nagy nap és a norvégiai Edged Circle Productions gondozásában meg is jelent egy kegyetlen 3 számos EP közel 20 percben „Dead & United” címmel.

A „March of the Dead”-del indul a produkció, Jørn mesteri fokon ötvözi a Bathory: ”Blood Fire Death” korszakának szellemiségét az epikus norvég éjsötét metallal. A második tétel a „Messiah (Heaven nor Hell)” szintén irgalmatlanul jól el lett találva, csodálatos gitárharmónia füzérrel ellátva, egyben azért a norvégiai jéghideg hangulatot sem mellőzve.

A harmadik nóta a kedvencem, a „Crimson Cold Curse”, norvég black metal esszencia, azt kell mondjam…

Jørn Inge Tunsberg önmaga játszotta fel ezt az igényes művet, vendégzenészként pedig Christer Korsvold szerepel még billentyűsként a Vathrban. Egyetlen egy bajom van az EP-vel, hogy túl rövid, szívesen meghallgattam volna még pár szerzeményt Tunsberg mestertől, de ami késik, nem múlik, úgy vélem.

Egy pokolian nagy 10-es a „Dead & United”-re és nagyon várom a Vathr újabb epikus dalait, Hail Jørn Inge Tunsberg!

Kiadó: Unorthodox Emanations
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/vathr666

Tracklist:

  1. March of the Dead
  2. Messiah (Heaven Nor Hell)
  3. Crimson Cold Curse

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek