Lemezismertetők

VELVET STAB – Welcome Goodbye

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.velvetstab.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Rock / Screamo / Hardcore

 

 

 

 

A Velvet Stab zenekar neve bizonyára már jó pár embernek ismerős lehet. 2003-ban a német Beniihana kiadó gondozásában megjelent a Where Parallels Meet c. ötszámos EP-jük. Több külföldi koncerten is túl vannak és itthon, a hasonló stílusban mozgó nagyobb bandákkal is felléptek már. Ezután egy énekes váltás következett, ami megújulást hozott a zenekar életében. Tavaly évvégén jelent meg ez az első kiadványuk “Welcome Goodbye” címmel.

Mikor kezembe vettem a cd-t, elsőként a borító fogott meg. Fehér alapon különböző képkockákból, életképekből tevődik össze. Szerintem eléggé ötletes és igényesen megszerkesztett. A borító alapján, szerintem mindenki egy modernebb megszólalású, emo/hardcore stílusban mozgó zenére gondolhat. Nos, annyira ez nincs is távol ettől a műfajtól. A hangzás egészen jó és egyértelműen magán hordozza a modern dallamvilág jegyeit. A dallamosabb ének éppúgy jelen van, mint az erőtől, dühtől duzzadó kiáltás. Hol váltakozva, hol pedig egyszerre mondják a mondanivalójukat. A zene egy kicsit felemás. Én legalábbis úgy érzem, hogy vannak egészen jó, fogós riffek és dallamok is, de helyenként, könnyedén elsuhan a fülünk mellett. Krausz István vokáljai nem olyan rosszak, de lehetnének jobbak is. Erős középszerű dalok sorakoznak a lemezen. Mindenesetre debütáló lemeznek ez egy nagyszerű kezdés és ha kicsit jobban törekednek arra, hogy több fülbecsengő dallam kerüljön egy-egy dalba, ami jobban megfogja a hallgatót, akkor nagyszerű csapattá fejlődhetnek.

Én úgy érzem, hogy külföldön hatalmas rajongótábora lehet egy ilyen stílusban mozgó zenének, bár már idehaza is egyre több rajongója van ennek a műfajnak. Nagyrészt egyébként teljesen rádió barát dalokat hallhatunk, mivel pop-rock elemeket is felfedezhetünk és kellemes harmóniák egyvelegét vehetjük észre. Mindenki próbálkozhat a zenéjükkel, mert egészen könnyen emészthető és lehet, hogy kedvenccé válik.

Tracklist:

1. In The Wind
2. Tumble Into The Past
3. Our Disabled Dreams
4. Contradiction In Terms
5. Signs On The Concrete
6. The Ghost
7. 10000
8. Tear The Map Apart
9. Decay We Are
10. Scars Torn Open

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek