Lemezismertetők

VENOM INC. – Avé

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.venom-inc.com

Kiadás éve: 2017

Stílus: Heavy Metal

Brief Sum: This August 11th saw the release of “Avé”, the astonishing masterpiece of 11 Black ‘n’ Roll songs created by Venom Inc’s legends: Mantas, Abaddon and Demolition Man. The riffs and finely made solos of Mantas are over the top, just as Tony’s characteristic bass play, his one of a kind voice and Abaddon’s precise drumming; all of these create an amazing harmony along with the stunning cover. As for me, it is absolutely among the favorites of the year, so there’s no question about the score: it’s a massive 10! And as Mr. Tony Dolan recently told the readers of Kronos Mortus: ”Only the music matters…this is YOUR band…this is YOUR music…enjoy because you want to…”  Black ’n’ Roll ’till death!!!

 

Idén augusztus 11-én jelent meg az albioni legendákból álló, Mantas, Abaddon és Demolition Man vezette Venom Inc „Avé” című Black ’n’ Roll mesterműve a germán Nuclear Blast kiadó gondozásában.
Mantas volt a fő riff- és dalszerző, a szövegek pedig Mantas és Demolition Man alias Tony Dolan tollából születtek. A felvételek végső munkálatai Mantas stúdiójában öltöttek végleges formát, az album keverése és a mastering is az ő keze munkáját dicséri. A zseniálisan gonosz borító egy szerb művész, Milos Duskic festménye alapján készült, s ahogyan Tony a vele készült interjúban is elmondta a Kronos Mortus olvasóinak, teli van szimbolikával, s véleményem szerint remekül illeszkedik a nóták hangulatához. A lemez játékideje picivel több, mint 1 óra, de ez ne riassza el a rajongókat, ugyanis jobbnál-jobb dalok sorjáznak az albumon. Jómagam 1989 óta, (a Venom: Prime Evil albumának megjelenésétől datálva) vagyok Tony Dolan orgánumának kedvelője, így kíváncsian vártam, mivel örvendeztetnek meg Venom Inc-ék, s a végeredményt illetően nem is kellett csalódnom, sőt, számomra az „Avé” egyértelműen a 2017-es esztendő egyik legnagyobb kedvence.

A korong 11 számot tartalmaz, s rendkívül változatosra sikeredett: vannak itt gyorsabb-lassabb, döngölősebb tételek, ki-ki választhat magának kedvére. Mantas riffjei, remekbe szabott szólói nagyon ott vannak, ahogyan Tony jellegzetes basszusjátéka, senkivel össze nem téveszthető hangja valamint Abaddon precíz dobolása is. Nem szeretnék egyébként abba belemenni, hogy ki a jobb, a Venom Inc vagy a Cronos vezette Venom, ezt majd ki-ki döntse el majd saját maga, engem Tonyék mindenestre meggyőztek ezzel az alkotással, s minden olyan Venom-rajongónak nyugodt szívvel tudom ajánlani az Avé-t, akik anno velem együtt kedvelték meg a „Prime Evil” lemezt. S ahogyan Tony mondotta volt: „Csak a zene számít… ez a TE bandád, a TE zenéd… azért élvezd, mert te akarod… A pontszám itt sem lehet kérdéses számomra, egy masszív 10-es! ” Black ’n’Roll ’till Death!

Kedvenc/ajánlott dalok: Dein Fleisch, War, Black’n’Roll.

SAMPLE:
YouTube

Tracklist:

1. Ave Satanas
2. Forged in Hell
3. Metal We Bleed
4. Dein Fleisch
5. Blood Stained
6. Time to Die
7. The Evil Dead
8. Preacher Man
9. War
10. I Kneel to No God
11. Black n’ Roll

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Venom INC és Suffocation egy estén a Barba Negrában

KMZ

Venom Inc. Interjú

Georgius

Venom Inc. és Vader koncertek a Dürer Kertben

KMZ

A klasszikus Venom visszatér – Venom Inc. – Iron & Steel

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek