Lemezismertetők

VENOM INC. – There’s Only Black

Cirka öt év telt el az „Avé“ megjelenése óta, ám szeptember 23-án a Nuclear Blast gondozásában Mantas/Jeff Dunn és Demolition Man/Tony Dolan újra lecsapott a kegyetlen „There’s Only Black“ című nagylemezzel közel 54 percben.

Közbevetőleg megjegyezném, hogy a Venom Inc. felállásában történt egy fontos változás, ugyanis 2018-tól Abaddon helyett War Machine, azaz Jeramie Kling (Inhuman Condition, Ribspreader, Ex Deo, The Abscence, hogy csak néhány csapatot említsek, ahol még játszik, a teljesség igénye nélkül) püföli a dobokat hihetetlen intenzitással.

Visszakanyarodva az új anyagra, már az április 22-én megjelent „How Many Can Die“ single-nél sejtetni engedte a Black n‘ Roll-ban utazó trió, hogy rendesen legyalulja majd a hallgatóságot a teljes albummal…

Nos, miután rengetegszer végigpörgettem a „There’s Only Black“-et az elmúlt napokban, csak megerősíteni tudom, hogy mindazok számára, akik kedvelik a Venom Inc.-et, egy pillanatnyi csalódást sem okoz majd a 12 bivalyerős nótát felvonultató LP.

A „How Many Can Die“ a nyitótétel, egy rendkívül súlyos darab úgy zeneileg, mint szövegileg, az ezt követő „Infinitum“ hasonló muzikalitással bír, gyors pörgős szerzemény.

Mind a 12 trackre nem térnék ki, csupán még megemlítenék két kedvencet, a „Don’t Feed Me Your Lies“-t (élőben eszméletlenül lehet majd rá zúzni), valamint a „Burn Liar Burn“-t. Ez utóbbi egy kellemes akusztikus bevezetővel indít, szépen átidomul a 80-as évekbeli metal hőskorba, de a második perc vége tájékán rendesen begorombul, hogy a vége felé ismét lágyabb megszólalásba váltson át, pazar kis szám…

Mantas már-már thrash metalba hajló riffjei nagyon ott vannak, természetesen a jellegzetes klasszikus heavy metalos szólói sem elhanyagolhatóak, Tony/Demolition Man erőteljes orgánuma és basszusfutamai úgyszintén minden elismerést megérdemelnek, minden tiszteletem a két veterán muzsikusnak! War Machine a dobos poszton kiváló választásnak bizonyult véleményem szerint, remekül illeszkedik a banda szellemiségéhez.

Számomra a „There’s Only Black“ a 2022-es év nagy kedvence, s a pontszámom ennek tükrében egy infernális, kénköves nagy 10-es!

Kiadó: Nuclear Blast
Kiadás éve: 2022
Stílus: Black n’ Roll
Web: facebook.com/VenomIncOfficial

Tracklist:

 1. How Many Can Die
 2. Infinitum
 3. Come To Me
 4. There’s Only Black
 5. Tyrant
 6. Don’t Feed Me Your Lies
 7. Man As God
 8. Burn Liar Burn
 9. Nine
 10. Rampant
 11. The Dance
 12. Inferno

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek