Lemezismertetők

VENOMOUS CONCEPT – Poisoned Apple

Kiadó: Century Media

Weboldal: myspace.com/venomousconcept

Kiadás éve: 2008

Stílus: Punk / Grindcore / Hardcore

 

 

 

 

Mi van akkor ha a Napalm Death és a Brutal Truth tagjai egymásnak esnek? Eszetlen teperés? Komolytalan agresszió? Minden 89-ben kezdődött. Shane Embury (Napalm Death) és Kevin Sharp (Brutal Truth) összecimbiztek a CBGB-ben. Az évek során megittak pár sört. 2004-ig kellett várnunk arra, hogy felvessék a közös zenélés ötletét. Miért is ne?

Még ebben az évben elkészült az első album Retroactive Abortion címmel Mike Patton-nál. Az album visszhangja ráébresztette a srácokat arra, hogy lehet, hogy mégis megéri együtt zenélni. Sikerült egy azaz 1 darab koncertet összehozniuk Chicago-ban. Ezután kiadtak egy közös Ep-t a Japanese Grinders 324-el, majd bevonultak a studióba, hogy elkészítsék második albumukat Poisoned Apple címmel.

A srácoknak úgy látszik sikerült minden agyatlan energiájukat beleölniük a lemezbe. Punkos komolytalansággal vetik bele magukat a hardcore őrületbe, de ha úgy kívánja az agyatlanság, lelkiismeretfurdalás nélkül csapnak bele a grindokba. Már a borítón látszik, hogy nem kell halál komolyan vennünk őket. Nem is bonyolítják a dolgokat. 17 szám, egyik sem hosszabb másfél – két percnél. Az album húz, nagyon lendületes, de azért némi változatosságot mégis csak elvárnék a 12. szám után. Persze a műfaj kedvelőinek 100%-os élvezetet nyújthat a lemez, de ha már a punkos komolytalanság benne van a srácokban, egykét eszeveszett váltás nem ártana.

A legfogósabb track szerintem a 11-es Check Out című nóta. Van egy nagyon jó középtempóba vándorló bólogatós riff benne, ami kicsit továbblendíti az albumot a következő nótáig, amit még igazán kiemelnék. Ez pedig a White Devil. Tök szokványos grindcore nóta lenne, de olyan megragadó rákkenróllos refrénje van, hogy táncraperdítene bárkit. Egyébként a dalokra jellemzőek a kántálós fogós-pogós refrének, szóval nem kell elkeseredni, aki vadul akar tekerni, vagy deszkázni éjjel a városban annak biztosan elég inspirációt ad, akár egy gerinctöréshez is. 🙂

Mindezt spékeli még a mocskos hangzás, ami egy ilyen zenénél elengedhetetlen. Az ősgrind fanoknak nagyon tudom ajánlani a lemezt! Annak, aki most kóstolna bele ebbe a zenébe, lehet, hogy mást kellene választania, mert a 33 perc ellenére is töménynek tűnhet a korong. Ha úgy érzed hogy nem vagy teljesen normális, akkor viszont telitalálat!

Tracklist:

1. Drop Dead
2. Toxic Kiss
3. Life
4. Water Cooler
5. P.R.I.
6. Artist Friendly
7. A Case Of The Mondays
8. Every Mother’s Son
9. Workers Unite
10. Half Full?
11. Check Out
12. White Devil
13. Hero
14. Three
15. Screwball
16. Chaos!
17. Think?

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek