Lemezismertetők

VESANIA – Distractive Killusions

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.vesania.pl

Kiadás éve: 2007

Stílus: Melodic Black metal

 

 

 

 

A Vesania egy lengyel szimfonikus, dallamos black metal csapat. Már az első pillanatnál eszembe jutott a Dimmu Borgir neve. Elég sok ötletet meríthettek a srácok eme nagyobb névtől. Érdekes és izgalmas szinti témák, démoni kacajok és félelmetes elemeket kevernek a durva zenéjükbe. Unalmasnak nem mondható a lemez és lényegében ötlet dús, csak ugyebár elég sok hasonlóságot fedezhetünk fel, de ez még nem olyan nagy probléma. Orion vokáljai rendkívül kemények, talán nevezhetjük a Vesania erősségének is. Az ő neve már ismerős lehet a Behemoth és a Neolithic zenekarokból is. Erre a durva zenére, amit nem neveznék black metalnak, szinte folyamatos a szinti támogatás. Sokat előtérbe is kerül, és így a zene nagy része erre épül. A “Narrenschyff”-ben egy izgalmas szimfonikus kezdést figyelhetünk meg, amiben fortyog a gonoszság.

Elég pörgős szám, ilyen “dimmus” módra, felpörög majd jön a káosz és a szintit rádobják. A dob szinte géppuska szerűen hallatszik. Eléggé feltudja pörgetni a zene a hallgatót és odabassza a falhoz. A lemez többi számában is hasonló dolgok történnek. A “Silence Makes Noise” c. dal elején egy némileg elektro kezdés rémíti meg a hallgatót, de ez hamar elmúlik és ezután gyorsan felpörög, majd a szinti is kellemesen elvarázsol dallamaival. A billentyű munkát dicsérni tudom, tulajdonképpen, ha nem lennének Siegmar dallamai lehet még annyira sem lehetne értékelni a lemezt. Mindenesetre egy nagyon energia dús album és azt tudom mondani, hogy a Dimmu Borgir fanoknak nagyon érdemes beszerezni, meg egyéb dallamos “black” metal kedvelő emberkének is.

Tracklist:

1. Narrenschyff
2. The Dawnfall (Hamatria And Hybris)
3. Infinity Horizon
4. Rage Of Reason
5. Of Bitterness And Clarity
6. Silence Makes Noise (Eternity-The Mood)
7. Hell Is For Children
8. Aesthesis
9. Distractive cryscendo

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Manimal, The Apex, Devil You Know, Billion Dollar Babies, Brainstorm, Vesania, Zygnema, Sólstafir, Degradead, Soulbound, Wisdom, Luca Turilli’s RHAPSODY

KMZ

Vesania „Dismay” dal debüt a Revolver magazinon

KMZ

Vesania „Deus Ex Machina” bejelentése, új dalok streamje

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek