Lemezismertetők

VICTIMIZER – Tales Of Loss And New Found Serenity

Kiadó: Deity Down Records

Weboldal: www.victimizer.nl

Kiadás éve: 2010

Stílus: Death Metal

Brief Sum: Although it’s only the second LP of the 14 years old band it has all the necessities to be an instant hit amongst death metal fans. Brutal, powerful, yet sometimes melodic and the sound is very clean, Dan Swano did a good job with this.

 

Akik nagyon járatosak az európai underground death metal mezőnnyel kapcsolatban már hallhatták a holland Victimizer nevét, ugyanis 1996-ban alakultak. Nem mondhatjuk, hogy nagyon elkapkodták a dalszerzést, hiszen első nagylemezük 2003-ban jelent meg szerzői kiadásban és jelen cikk tárgya, a Tales Of Loss And New Found Serenity ebben a hónapban, mindössze második nagylemezként. Ezt az albumot már a Deity Down kiadó jelentette meg és hallhatóan tettek is azért, hogy jól sikerült anyagot adjanak ki a kezeik közül.

Legfontosabb, hogy az albumot Dan Swäno hangmérnök vezetésével vették fel és ő felelős a keverésért is. Megérte megfizetni, hiszen nagyon jól szól a lemez. Brutális és erőteljes, mégis tiszta, a legapróbb részletek sem vesznek el. Azokból pedig van bőven. A dalok nagyobb részében enyhe dallamosodás fedezhető fel, a vezérmotívumok tekintetében, a Feeding The Rats szólója pedig egészen stílusidegenül hat, mégis azt kell mondjam, ez az album rendelkezik a tradicionális death metal összes védjegyével. Kezdve a hihetetlen dobos teljesítménytől. Engem leginkább a Krisiun és Immolaton párosra emlékeztetett, nagyszerű tempó és ritmusváltások vannak az albumon és a tiszta hangzásnak köszönhetően a legapróbb díszítések is hallhatók. A gitárok a basszussal kiegészülve végig kegyetlen szonikus mészárlást folytatnak, csak egy-egy rövidebb pihenőt tartva, amikor középtempóban zúznak. Kivétel ez alól a Reunited For Eternity című zárótétel vége, mely az album legnyugodtabb pillanatait hozza akusztikus levezetőjével. Ezen kívül 3/4 óra tömény pusztítás.

Niels Feekes hörgése nekem több helyen Johan Hegget juttatta eszembe, hiszen hörgése nem extrémen durva, mély, de mégis érthető, így a dalok mondanivalója se veszik el a nagy durvulás közepette.

Mindenesetre a Daity Down kiadó jó lóra tett a holland death metalosokkal, ha a folytatásban is minimum ilyen szintű anyagokkal rukkolnak elő, akkor szép jövő állhat előttük, különösen egy olyan országban, ahol a death metal nagyon népszerű!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. For What Matters Now
2. A Psalm To The Fallen
3. Bodhi’s Lyric
4. Left Unsung
5. Past The Eulogy
6. To Preserve From Precipice
7. Feeding The Rats
8. Reunited For Eternity

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek