Lemezismertetők

VIMUR – Exegesis EP

Kiadó: Boris Records

Weboldal: facebook.com/vimurofficial

Kiadás éve: 2016

Stílus: Black Metal

Brief Sum: These few tracks are rather appetizers to get a hang of the other ones, because these guys are pretty promising. As I listen to the songs I feel there’s more to them, they just haven’t unleashed their full potential yet. Or maybe they have in the other tracks, and the rest is still waiting to be made.

 

Vaedis megszállott koncepcióján alapul a Vimur, melyből a hosszú évek alatt megformált dalok és a megfelelő emberek megtalálása után lett igazi csapat. Az első demó még Vaedis egyedüli munkája volt, ennek minőségével nem volt elégedett és megjelenése után, később újra feljátszotta az egészet, hogy a mű olyan színvonalú legyen, mint azt eredetileg elképzelte.

Technikailag nézve az Exegesis egyoldalas EP, de a lényeg, hogy ez már igazi csapatmunka. Az első két dal már ősidők óta létezik, de a harmadik teljesen új.

Az eddigi leírásból már sejthető, hogy a Vimur black metalt játszik. Sebesség és megbúvó dallamok jellemzik a nótákat. Nagy szerepe van magának a hangszereknek, annyira, hogy néha azt hihetjük, hogy instrumentális zenével van dolgunk. Azért nem kell agyas komplexitásra gondolni, inkább egyszerűbb, zsigeri dolgokból építkeznek, de ezeket a megoldásokat a legváratlanabb pillanatban tudják előrántani, ezzel izgalmat és kiszámíthatatlanságot okozva.

A szigorúbb helyeken a dobok marduki percízitással szegeznek. Ez a feszesség a nyitó tételben meglehetősen szembeötlő, később meg már természetessé válik. Meglepő ilyen sebesség mellett, hogy a dal több mint 8 perc hosszú.

Az új szerzemény különösen érdekes lett. Kellemes galoppal indul, megidézve a műfajtalan korai éveket, mikor még csak alakulgattak a mai zenei kategóriák. Ez a koncepció van összemosva a black metalos szélvésszel.

Eddigi munkásságukat nem ismerem, ez a pár dal inkább csak kedvcsináló, hogy érdemes utánanézni a többinek is, mert van potenciál a csapatban. Hallom a dalokat, de érzek mögöttük még többet, ami még bennük van, csak el kell játszaniuk. Lehet, ezek egy részét már meg is tették, a többi meg a jövő lehetősége.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Memory of a Heathen Reign
2. The Pernicious Doctrine
3. The Age of Satan

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek