Lemezismertetők

VINCENT CROWLEY – Anthology Of Horror

Vincent Crowley Cover240223

Az ex-Acheron-os főnökkel, Vincent Crowley-val kapcsolatosan már két ízben is írtam a Kronos Mortus hasábjain, nevezetesen az Infidel Reich 2 kiváló albumáról, most pedig eljött az ideje, hogy a Vincent Crowley hordáról írjak, hiszen február 23-án fog megjelenni a banda második nagylemeze a holland Hammerheart Records gondozásában.

Mielőtt belefognék, csak a rend kedvéért megemlíteném, hogy a zenekar debütáló korongja „Beyond the Acheron” címmel 2021-ben jelent meg, s a jelenlegi felállásuk a következő: Vincent Crowley – ének, Ryan Arter – dobok, Art Taylor (ex-Acheron) – gitár, Eric Stewart (ex-Acheron) – gitár és Tim Wilson – basszusgitár.

A „Beyond the Acheron” anyagával egyik jó barátom ismertetett meg, már akkor is izgalmasnak találtam Vincenték zenéjét, így nagy várakozással tekintettem az „Anthology of Horror” elé.

Nos, jó kis Doom/Death/Black metal elemekkel tarkított muzsikát hallhatunk 10 irgalmatlanul jól megkomponált nótában és majd’ 50 percen keresztül, pazar gitárszólókkal megspékelve, horrorisztikus elemekkel megfűszerezve. Vincent volt oly kedves, és a video megjelenése napján elküldte az „Amityville’s Horror”-t, mely az egyik kedvenc számom a lemezről, érdemes majd megnézni, jó munkát végeztek mind zeneileg, mind vizuális szempontból.

Egyébiránt érdemes feliratkozni Vincent Crowley YouTube csatornájára, hiszen rengeteg érdekes dolgot rak fel: a múltjával kapcsolatos ritkaságokat, meg még sok mindent más egyebet is, ami érdeklődésre tarthat számot azok számára, akik szeretik a munkásságát.

Nagyon jól sikerült a zenekar King Diamond-feldolgozása: a „Killer”-t játszották el a véleményem szerint sokak által méltatlanul mellőzött „The Spider’s Lullaby” albumról, tökéletes befejezést biztosítva ennek a kiváló albumnak.

Timo Wuerz borzongatóan szép borítója tökéletes keretbe foglalja az „Anthology of Horror”-t, nincs más hátra, mint a pontszám, egy irgalmatlan nagy 10-es, Hail Vincent!

Kiadó: Hammerheart Records
Kiadás éve: 2024
Stílus: Death / Doom / Black Metal
Web: facebook.com/VincentCrowleyBand

Tracklist:

  1. Intro VI VI VI
  2. Amityville’s Horror
  3. That Which Lurks Below the Sea
  4. Under the Hanging Tree
  5. Nowhere to Hyde
  6. Blood Moon Lycanthropy
  7. Gods of Crimson Cullings
  8. Coupe De Poudre
  9. Madame Laveau (Voodoo Queen)
  10. Killer (King Diamond Cover, CD Bonustrack)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek