Lemezismertetők

VITAL REMAINS – Icons Of Evil

Kiadó: Century Media

Weboldal: www.vitalremains.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Death Metal

 

 

 

 

Egy vérbeli old school death metal együttes vérbeli old school lemeze. Bevallom, első hallgatásra nem nyűgözött le a lemez, aztán a 3-4. hallgatás során már kezdtem megszeretni. Valójában vérprofi, nagyon technikás, nagyon tudatos zenészek rutinmunkájának tűnt nekem először és mindvégig hiányoltam az átütést, a meglepetéseket. Ez utóbbiból nincs sok a lemezen. Lássuk csak a számokat szépen sorjában…

1. Where Is Your God Now?: Háttérkórus, Jézus szenvedései, korbács, keresztrefeszítés; egy szóval hangulatos és felkészít arra, ami ezután következik.
2. Icons of Evil : A címadó dal az intro címének megfelelő üvöltéssel kezdődik, majd indul a kőkemény zúzda. Duplázás, hörgés, dallamos és gyors riffek. Aztán hirtelen leállás és dallamos szóló, ami igen hosszúra sikeredett. A 7 és fél perces szám valójában képviseli az egész albumot.
3. Scorned: Ott folytatódik ahol az előző szám abbamaradt. Itt is találunk dallamos gitárszólót. Továbbá ebben a számban ér az első váratlan, teljes leállás, hangulatváltás, fokozatos lelassulás és elérkezés egy nagyon szépre sikeredett dallamos témához. Majd pedig ugyanilyen fokozatosan vissza az elejéhez. Véleményem szerint az album legjobb száma, de itt szembesültem először azzal, hogy az ének túl van torzítva. A 8 és fél perces szám végén kapunk még egy szólót.
4. Born To Rape The World: Egyből szólóval és egy középtempós témával kezdődik a szám és innen indul az út felfelé. Zúzásból és szólókból ebben a számban sincs hiány.
5. Reborn…The Upheaval of Nihility: Keményen indul a szám és az is marad a végéig. Sokkal többet nem lehet róla elmondani.
6. Hammer Down The Nails: Talán a legkeményebb szám az albumon, gyors, ritmusos riffekkel tele. A szám közepén kapunk egy igazi headbangelős, középtempós riffet, amiből jön az elmaradhatatlan szóló ami itt kevésbé dallamos inkább technikás és gyors.
7. Shrapnel Embedded Flesh: Nagyon gyors lead guitar játékkal kezdődik majd ennek megfelelően száll be a ritmus részleg. Hangzatos riffek egészen a szám legvégéig.
8. ‘Til Death: Pörgős dobtémával és hangzatos riffel kezdődik a szám, majd pedig a megszokott sebesség és indulat köszönt be. A szám a közepétől lesz igazán jó, remek dallamos lead téma veszi át a zúzás helyét.
9. In Infamy: Az előzőhez képest keményebb szám, a szóló itt is elmaradhatatlan kellék.
10. Disciples of Hell: Igazi old school metal riff, mindennel ami ehhez kell, koncert hangulat, és hatalmas ‘meglepetésként’ ebben a számban is kapunk gitárszólót. Aztán leállás, hangulat-effektezés és vissza a riffekhez. Kitünő outro-szám.

Összességében egy jól összerakott lemezről van szó, de sajnos felejthetőbb fajtából. Találunk pár nagyon jó számot rajta, de az összképből hiányzik az igazi átütés és nagyon hiányoznak a meglepetések. Mindezek ellenére a lemez abszolút élvezhető és pár szám tényleg tiszteletet parancsoló. A végső értékelés így nem könnyű…

Tracklist:

1. Where Is Your God Now
2. Icons Of Evil
3. Scorned
4. Born To Rape The World
5. Reborn The Upheaval Of Nihility
6. Hammer Down The Nails
7. Shrapnel Embedded Flesh
8. Til Death
9. In Infamy
10. Disciples Of Hell

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek