Lemezismertetők

VOICE OF REVENGE – Chronicles Of Betrayal

Kiadó: MDD

Weboldal: www.voiceofrevenge.de

Kiadás éve: 2010

Stílus: Death Metal

Brief Sum: The introductory album of Voice of Revenge shows us an enthusiastic company, who play their favorite genre on a high level. The specialty of the album lies in the well written songs, they probably paid great attention to incorporate some catchy tunes that remain playing in our heads. All of this is mixed with brutality in a way that it doesn’t damage the basic core of the sound of death metal.

Kezdetben vala az őskáosz. Mindenféle hangok, tempók és kiáltások kavarognak benne. Idővel az egyenletes eloszlás megbomlik és sűrűbb területek, csoportosulások jönnek létre. Kialakulnak a stílusok, a törvényszerűségek, az irányvonalak. Ezek után, jaj annak, aki szembe mer menni az árral! A kezdeti zabolázatlanságot felváltják a klisék. Sajnos ez lesz a lázadó műfajokkal is. A death metalt is elérte a vég, játszották már gyorsan, lassan, középtempóban, vegyítették mindenféle idegen elemmel. A mai csapatok többsége nem kísérletezős fajta, inkább csak felkarolják kedvenc együttállásukat és azt próbálják meg tökéletesen felépíteni.

Így van ezzel a 2005-ben, Németországban alakult, Voice of Revenge is. A fiatal, lelkes brigád célkitűzése, olyan alapvetően old school death metalt játszani, ami nem nélkülözi a sokszínűséget, maga a dal van középpontban, de ugyanakkor nem csonkítja a műfaj brutalitását. Magyarán nincs semmi új a nap alatt, de attól még lehet jó.
A társaság mindössze egy demón volt túl, ami underground körökben lelkes fogadtatásra talált, így nem volt kétséges a folytatás. Bár sokat kellett rá várni, íme, most megérkezett a debütálás, a Chronicles of Betray képében.

Elég párszor meghallgatni a lemezt, hogy az emberben kialakuljon az a kép, ami a végére sem módosul. Az biztos, hogy nem a levegőbe beszéltek a srácok. Itt bizony dalok sorakoznak egymás után. Szépen kidolgozva, verze, refrén, szóló. Kellemes arányt találtak a dallamosság és durvulat között. A Hypocrisy nagy kedvenc lehet náluk.
De mielőtt túlságosan belemelegednék a dicséretekbe, pár hibáról szólnom kell, amik azért nem vészesek underground szinten. A legelső, rögtön az elején szembejön velünk. A kezdésben ízelítőt kapunk a hangulatból, skandináv módra megszólaló dallamos gitárokkal. Még nincs ének, csak narrátor. Nem vagyok egy angol-zseni, de szemet szúrt a kiejtés. Szerencsére éneklés közben nem lehet kihallani. A vége felé van még egy dal, ahol hasonló megoldással élnek, ugyanolyan eredménnyel.

A másik a lemez megszólalása. Elsőre kicsit vékonynak tűntek a szólógitárok. A zakatoló kíséret alá bejátszott dallamok bátortalan hatást keltettek. Gondolom ez a keverés számlájára írható. Ez a hiba sem vészes, ahogy belemelegszik a hallgató a lemezbe, fel sem tűnik. A hangzás összhatása inkább meleg, nem arcba mászó. Ez meg egyéni ízlés kérdése, de némi erőteljességet elviselne az anyag mindkét esetben.
Mindegyik dalt kiemelhetném, egy-egy jó riff, dallam, vagy eltalált refrén miatt. Mégis megemlíteni csak egyet szeretnék, ez a kedvencem. Hamar felhívja magára a figyelmet, a The Voiceless Messiah, már a kezdésben az izgalmasan csengő cineivel, ami megbolondítja a ritmusozást, ezáltal kiemeli a dalt a többi közül.

Jól sikerült bemutatkozó lemez. A hibáit a hallható lelkesedés és a megkomponált nóták hamar feledtetik. Nincs világmegváltás, nincs újdonság, csak jó dalok, amiket egy klubkoncerten lehet üvöltözni.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Intro
2. Falling Mask
3. Seasons In Misantrophy
4. The Horrible Gates
5. Mutilated Corpse
6. Escape Denied
7. Lack Of Empathy
8. The Voiceless Messiah
9. Ruins
10. Bringer Of Death

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Voice Of Revenge Interjú

Saint-Savin

VOICE OF REVENGE – Disintegration

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek