Lemezismertetők

VOODOO CIRCLE – More Than One Way Home

Kiadó: AFM

Weboldal: www.voodoocircle.de

Kiadás éve: 2013

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: Another classic heavy blues / rock album from veterans of European hard rock and heavy metal. Crunchy yet melodic guitars, tasteful keyboards and 70’s styled organs and soulful singing. Fans of Led Zeppelin and Deep Purple (as well as the major Purple descendants, mainly Whitesnake), this is the right stuff for you!

Na, vajon mit csinálnak együtt a ráérő idejükben olyan neves és sokat foglalkoztatott muzsikusok, mint Alex Beyrodt gitáros (ex-Sygnet, ex-Sinner, Silent Force, Primal Fear), Mat Sinner bőgős (Sinner, Primal Fear), meg David Readman énekes (Pink Cream 69)? Naná, hogy zenélnek! Méghozzá – már csak azért is, hogy kicsit kiszakadjanak a megszokott közegükből – full retróban nyomják, azaz a műfaj alapbandáit idézik meg. Voodoo Circle néven (Jimmy Kresic billentyűssel és Markus Kullmann dobossal kiegészülve) immár a harmadik albumnál tartanak.

A harmadik lemez, mint azt sokan és sokszor elmondták már, minden előadó pályája során meghatározó, sőt adott esetben sorsdöntő / sorsfordító is lehet. A Voodoo Circle-t tekintve ez abban az értelemben helytálló, hogy a csapat stílusa végleg kikristályosodni látszik. A fő csapásirányt a Led Zeppelin és a Deep Purple, valamint ez utóbbi „oldalhajtásai” által kijelölt út jelenti. Főbb vonalakban talán úgy lehetne leírni a More Than One Way Home-ot, mintha az 1980-as évek második felének Whitesnake-je, konkrétan egy kevésbé bombasztikus és kiglancolt 1987, meg egy organikusabban szóló Slip Of The Tongue éledne újjá. Azok a mellékízek (Malmsteen, Dio stb.), amelyek eddig szintén érezhetőek voltak néha, mára eltűntek. Maga David Readman is gondosodott erről. Jóllehet egyetlen pillatanig sem kétséges, hogy őt halljuk, sikerült elrugaszkodnia a PC69 világától és helyenként Robert Planthez, illetve Coverdale-hez is elképesztően közel jár. Izgalmasabban, változatosabban énekel, mint az anyabanda nemrég bemutatott Ceremonial albumán.

Szóval ez itt egy vérbeli blues-rock korong, letisztultan és sallangmentesen, ahogy kell. Nyilvánvalóan nem előzte meg vég nélküli ötletelés, mint ahogy a végeredményt sem érdemes túlmagyarázni; az öt zenész egyszerűen csak adott az érzésnek. Így aztán most sem mondhatok mást, mint az előző két anyag kapcsán: aki a gyökerekhez mélyen leásó, a műfaj legszebb hagyományaiból bőven merítő, veretes rockmuzsikáért él-hal, annak a Voodoo Circle-t feltétlenül hallania kell!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Graveyard City
2. Tears In The Rain
3. Heart Of Babylon
4. Cry For Love
5. Alissa
6. The Ghost In Your Heart
7. Bane Of My Existence
8. More Than One Way Home
9. The Killer In You
10. The Saint And The Sinner
11. Victim Of Love
12. Open Your Eyes


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Orchid, Bauda, Cochise, Aura, Voodoo Circle, Lord Impaler, Hatesphere, Sanguine

KMZ

Hot News: Voodoo Circle & Shakra – two of the leading European Hard Rock bands join forces for a tour!

KMZ

Hot News: Voodoo Circle – „Graveyard City“ song available for streaming!

KMZ

Hot News: Voodoo Circle “Cry For Love” video clip released!

KMZ

Hot News: Voodoo Circle – Cover artwork and first song snippet made available!

KMZ

Hot News: Voodoo Circle – Extend contract with AFM, working on new album!

KMZ

VOODOO CIRCLE – Broken Heart Syndrome

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek