Lemezismertetők

VOODUS – Open the Otherness EP

Nem oly régen, tavaly novemberben írtam a Voodus 2018-as „Into the Wild” albumáról egy hosszabb ismertetőt, bemutatva a csapat előzményeit is többek között. Tobbe és harcostársai idén új anyaggal jelentkeztek: június 22-én megjelentettek egy több mint 24 perces EP-t ”Open the Otherness” címmel a svéd Shadow Records/Regain Records jóvoltából. A Voodus az „Into the Wild” óta kisebb tagcseréken esett át: Tobias Fongelius és Erik Kjönsberg mellé felsorakozott Desecrator basszusgitáros (Pagan Rites, Stormdeath, ex-Styggelse) és Marcus Fors dobos (Xul, ex-Vornth, ex-Jormundgand).

AZ EP mindössze 2 hosszabb szerzeményből áll, de a számok hosszúsága egyáltalán nem megy a minőség rovására véleményem szerint.

A „Pillars of Fire” című számmal indít a Voodus és a fenyegető kezdő-riffelés után egy pazar akusztikus rész következik, ezáltal jól felvezetve az utána következő könyörtelen pusztítást, mely természetesen nem nélkülözi a dallamokat sem. Tobbe mélyen okkult szövege kiválóan illeszkedik a Voodus zeneiségéhez, a „Pillars of Fire”-hez egyébként a Regain Records készített egy látványos szöveges videót.

A címadó „Open the Otherness” nóta szép harmóniákkal kezdődik, utána újra beköszönt a Voodus által művelt kegyetlen svéd black metal, s ez a dal is rendkívül változatosra sikeredett, a jéghideg gitárhangzás mellett a harmóniák is jócskán szerepet kapnak. Érdekességként hozzáfűzném, hogy a szöveget Mika Belfagor Hakola jegyzi, aki többek olyan hordákból lehet ismerős a black metal fanatikusok számára, mint az Ofermod és a Nefandus.

Az igényes lemezborítót ismét Ars Moriendee brazil művész készítette el a Voodus számára.

Mindent összegezve ezúttal is egy pokoli nagy 10-sel jutalmazom a svéd bandát, s akinek bejött az „Into the Wild”, ezt a kiadványt is érdemes beszereznie, csalódás kizárva!

Kiadó: Shadow Records
Kiadás éve: 2020
Stílus: Black Metal
Weboldal: facebook.com/voodus666

Tracklist:

  1. Open the Otherness
  2. Pillars of Fire

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

VOODUS / DOMGÅRD – Ginnungagap / Ljungeld Över Människan

Georgius

VOODUS – Into the Wild

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek