Lemezismertetők

VULCANO – Epilogue

1000000886

2022-ben már írtam egy ismertetőt a legendás brazil Vulcano-ról, nevezetesen a ”Stone Orange” lemezükről, s itt az ideje egy újnak, ugyanis idén április 13-án a Santosból származó kultikus brigád megjelentette „Epilogue” címmel a legújabb remekművét.

Mivel az előző kritikámban röviden felvázoltam a csapat eddigi életútját, így arra most nem térek ki. Kisebb változás történt a banda felállásában, mégpedig basszusgitáros poszton: Cleiton Nunes (Funebrö, Maniac Force,Necrólogio) lett az új tag.

A rend kedvéért azért felsorolom a többieket is: az alapító ős-tag Zhema Rodero -gitár/basszusgitár, Luiz Carlos Louzada -vokál, Gerson Fajardo – gitár, Bruno Conrado -dobok. 

Nos, 8 remekbeszabott brazil Death/Thrash/Black Metal himnuszt kapunk majdnem 27 percben a már több, mint négy évtizede jól bejáratott Vulcano-védjegyekkel, iszonyatosan intenzív lemezt készítettek már megint, le a kalappal előttük! A pokoli gyorsaság és a nyakszaggató, középtempós döngölések mellett nem hiányozhatnak a szépen megkomponált gitárharmóniák sem, Luiz, az énekes kegyetlen orgánuma pedig csak hab a tortán. Ahogyan az előző lemezen történt, Ivan Pellicciotti keverte és masterelte az anyagot, míg a produceri teendőket közösen végezték el Zhemával. Az „Epilogue” borítója is nagyon pazar lett, s Reinaldo Orbiux nevéhez fűződik.

Azt sajnos nem tudom, hogy elérhető lesz-e majd valamilyen fizikális formátumban az „Epilogue” mert egyelőre csak digitális létezik, mindenesetre nagyon szurkolok, hogy valamilyen kiadó lecsapjon erre a jó kis lemezre, mert a Vulcano erősebb, mint valaha, s egy irgalmatlanul nagy 10-sel jutalmazom az új alkotásukat!

Kedvenc dalok: The Wizard, One the Wings, The Book.

Kiadó: –
Kiadás éve: 2024
Stílus: Black / Death / Thrash
Webfacebook.com/VULCANOMETAL

Tracklist:

1. Prelude + The Wizard
2. On the Wings
3. At the Dawn
4. The Mirror
5. The Book
6. The Clock Time
7. The Renegade
8. Epilogue

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

VULCANO – Stone Orange

Georgius

A Greyhaze Records kiadja a Vulcano Bloody Vengeance albumának remasterelt változatát

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek