Lemezismertetők

WACKOR – Uncommon Ground

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.wackor.hu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Groove Metal / Post-Thrash

 

(scroll down for English Version)

 

 

Jó pár éve létező Wackor zenekarnak legújabb albumát kíváncsian vártam, mert már sokat hallottam róluk, de ez idáig nem volt szerencsém egy teljes anyagot végighallgatni. Így túl sok viszonyítási alapom nincs a régebbi albumokhoz képest.

Nézzük csak! A borító egyszerű, szerintem ráfért volna még egy kis tuning, de ettől nem veszít az értékéből a zene. Viszont ami mínusz pont, az a hangzás. A dob szinte csak kopog, a gitárok haloványak, de a vokál kiemelkedőnek nevezhető. Ettől függetlenül a zenei tudásuk még így is értékelhető.

Stílusilag nehéz behatárolni. Leginkább rock / metal műfaj, amiben a hardcore elemek is felütik a fejüket, plusz van egyféle modern megszólalása a daloknak. Jók a riffek és könnyen elkezdi az ember dúdolni, mert eléggé fülbecsengő.
Miki énekteljesítménye dicsérő szavakat illet. Lazán kiénekli a magasabb hangokat is, de megfigyelhetünk kórusokat, amiben Szléjercsabi segédkezik.

Érdekesnek találtam a lemezt, mert hazai viszonylatban nem sok zenekart tudok mondani, amihez hasonlíthatnánk az effajta zenét. Külföldi színtéren is lehet esélyük, mert ugyebár ott is rengeteg mindent eladnak attól, hogy nem 100%-os a lemez.
Még amit észrevettem, hogy minden egyes dalban sikerült mindig olyan refréneket kitalálni, amitől izgalmasabbá és érdekesebbé válnak, és ez által könnyen megszereti a hallgató. Tulajdonképpen eléggé slágergyanús minden dal. Az MTV műsorába szinte mindegyikkel ott lehetnének egy jobb műsorban. Szerintem csak idő kell, és akár egészen sikeres csapattá válhatnak. Igaz az elején panaszkodtam a hangzásra, de a zenei tudásukkal nincs baj, ezért értékesnek találom az „Uncommon Ground” lemezt.

——————-

ENGLISH VERSION:

Several years ago I awaited Wackor’s newest album ’cause I have heard a lot about them, but until this time I did not had the luck to listen to a whole album ofthem. So I do not bear a great experience which I can compare with this release.

Let me see. The cover is simple, I think they should gave more attention to it, but this will not make this release worse. But the sound is a negative point. The drums is nearly equal with knocking, the guitars are pale, but the vocals are significant. Irrespectively of this their musical knowledge can be appreciated.

It is hard to determine a genre. It is mostly a rock / metal music where hardcore elements pops their heads plus the songs owns a modern feel too. The riffs are good and the listener could easily start to hum it since they are pretty catchy.
Miki’s singing performance is laudable. He loosely sings the higher notes, but we can notice choruses where Szléjercsabi is aids too.

I would say it is an interesting album since I can’t name too much similar bands from Hungary. They may have a chance in foreign scenes too because they sell a lot of not perfect albums there too.
What I realised that they managed to write refrains that makes the songs more exciting and more interesting and the listener can easily take a liking for them. To tell the truth every song is suspected as a hit. Any of the songs could be there at a better programme of MTV. I think they only need time to become a pretty succesful band. It is true that I was complaining about the sounding of the album but their knowledge in playing music is fine, and because of this I reckon „Uncommon Ground” precious album.

Tracklist:

1. Beyond
2. Bloodcat
3. Somebody
4. Moonsoon
5. Munnymaker
6. Sowl
7. Rancor
8. Just This
9. Z.I.L.
10. Shark ‘N’ Roll
11. End Of Loudness War

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Wackor Interjú

KMZ

X. Kelet Underground Fesztivál – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Dew-Scented, Wackor, Archaic – Koncertbeszámoló

Akrabu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek