Lemezismertetők

WALL OF SLEEP – …And Hell Followed With Him

Kiadó: I Hate Records

Weboldal: www.wallofsleep.net

Kiadás éve: 2007

Stílus: Doom / Stoner

 

 

 

 

A Wall Of Sleep neve ismerősen csenghet a doom fanatikusok körében, hiszen a 2002-ben alakult zenekar a Mood illetve a klasszikusok ösvényén haladva idén már a harmadik nagylemezzel rukkolt elő. Ezt a lemezt a svéd I Hate Records gondozza, remélhetőleg a későbbiekben is nagy sikerrel. Azt meg kell hagyni, hogy ismerős lehet a zenészek névsora, hiszen más/korai felállásokból húzzák itt a lóbőrt az arcok. A zene tehát nem lehet más, mint a korai Black Sabbath avagy a Saint Vitus, The Obsessed irányvonalához hasonlító zene egy abszolút egyéni előadásban. Fíling a köbön. Sok arc lassúnak mondhatja eme műfajt, de pont ebben rejlik a zene sajátossága, s gyönyöre. Az is már külön plusz pont, hogy egyáltalán valaki efféle muzsikát játszik, ami mostanában nagyon nem divat, s aki emellé még minőségi stádiumba is tudja emelni a muzsikát, akkor aztán csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a kiadványairól illetve a zenekaráról. Nekem azért a felsorolt zenekarok mellett sok más banda neve is beugrik, de nem hazai fronton, ami szintén azt mutatja, hogy azért egy nemzetközi anyagról van szó.

Tehát a banda halad a megszokott, bevált ösvényen, s szintén azt kapjuk, amit várhatunk tőlük ebben a 8 számban. A lemez a 40 percet verdesi a 8 számával, tehát abszolút helyén van ilyen téren is a korong. Zúzós is a zene, fejet is lehet rá csóválni, de remek dallamok is megbújnak a témákban. Már a második „Nails for crucifixion”-ben akkora refrénszerűség lapul, hogy csak néztem egyet. A tipikus fejrázós számok közé tartozik pl: a harmadik „Crusade”, ami gitártémája miatt olyan bangeres szám. Az énekes Gábornak tisztább hangja van, úgy énekeli végig a lemezt, de ez az énektípus nagyon illik eme stílushoz. Nem olyan koszos, mocskos, de van benne dög, van benne rock and roll. A „November” hangulata tényleg olyan, mintha ezt a hónapot élnénk, s most jelen esetben ez így is van, hiszen hideg, rideg, sötét számról van szó.

Az utolsó hang, amivel véget ér ez a track az, több, mint zseniális. Szerencsére külföldön is nyomja a banda, szóval ott is megmutathatják magukat, s biztos vagyok benne, hogy elég nagy sikerük ott van az ottani doom arcok között. Sok elszállós téma is megfér eme zenében, mert attól még, mert doom, az csak annyit jelent, hogy fílinges, adott érzésvilág, téma fergeteg jellemző a zenére, de attól még sok elem is megfér eme muzsikában. Mindenkinek ajánlom ezt a lemezt, hiszen nem csak a kimondott fanatikusoknak jöhet be ez a zene, de nekik mindenképp be fog. Itt az idő fejet hajtani eme stílusnak is. Mindenképpen egy kellemes hallgatnivaló ez a lemez, nem lehet csalódni a zenekarban, 2007-ben is megmutatják, hogyan kell ilyen zenével, produkcióval előállni, mi meg csak ámulhatunk-bámulhatunk.

Tracklist:

1. Buried 1000 times
2. Nails for crucifixion
3. Crusade
4. November
5. Unchanged
6. Cain
7. Signs
8. Stabat Mater

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Soproni és budapesti koncertekkel töltekezik dalírás közben a Wall Of Sleep

KMZ

Wall Of Sleep – jövő pénteken a Robotban új basszusgitárossal tér vissza a Wall Of Sleep!

KMZ

Különleges koncertekkel zárja az évet a Wall Of Sleep

KMZ

Wall Of Sleep – Megjelent a banda friss nagylemeze, holnap budapesti koncert!

KMZ

Wall Of Sleep – Dalpremier a hamarosan megjelenő nagylemezről: Deserter

KMZ

Wall Of Sleep – Már előrendelhető az új lemez, megjelenés október 26-án

KMZ

Lord, Asphalt, Horsemen, Wall of Sleep – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Wall of Sleep, Nadir, Locust On The Saddle, Shapat Terror – Koncertbeszámoló

Vodka

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek