Lemezismertetők

WARBRINGER – War Without End

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: myspace.com/warbringer

Kiadás éve: 2008

Stílus: Thrash Metal

 

 

 

Azt elmondhatjuk, hogy az elmúlt években a thrash metal újjászületőben van. Gondoljunk csak arra, hogy olyan legendák éledtek újra, mint Destruction, Sodom, Kreator és nem csak valami nosztalgiázásról van itt szó, hanem aktívan turnéznak és lemezeket jelentetnek meg. Persze az amerikai vonal sem pihen, elég csak a Death Angel-re vagy a Testament-re gondolni. Persze vakok lennénk, ha nem vennénk észre, hogy mennyi fiatal is rákattant erre a fajta zenére. Számomra a semmiből bukkant elő a Warbringer nevezetű amerikai formáció, akik ehhez a fiatal táborhoz taroznak. 2004-ben alakultak és két demó és egy EP után, most jelentkeznek első nagylemezükkel mely a “War Without End” címet viseli, és az hogy meglepődtem a korong színvonalán az enyhe kifejezés.

Amit itt szűk 40 percben lenyomnak az nem kis teljesítmény. A nyitó “Total War”-tól kezdve meg sem áll a thrash metal gépezet. A már említett kezdő dal megadja az alaphangulatot. Igazi szélvész thrash téma sok húzós riffel, mint ahogy a második “Systematic genocide” sem piskóta. Itt található az egyik legjobb kezdőriff, amit valaha hallottam thrash lemezen, persze a dalban lévő szóló is állat. Már itt feltűnt, hogy John Kevill énekesnek mennyire jól passzol a hangja ehhez a zenéhez. Igazi karcos orgánum.
Vannak még kiváló dalok a lemezen, mint a “Hell on earth” vagy a death metalos riffeket is rejtő “At the crack of doom”, de bármelyiket említhetném, mert mindegyik kiváló. Hallani a dalok felépítésén, hogy tényleg dalokban gondolkoztak és nem valamiféle témahalmozásba. Ennek meg is lett az eredménye, mert mindegyik kellően változatos. A hangzás is erőteljesen gitár orientált és a borító is nagyon jó lett. Tökéletesen illik a Warbringer zenei világához.

Persze sokan mondják majd, hogy hát nem is csinálnak semmi újat, meg a Slayer így meg úgy… és igazuk is lesz; valamilyen szinten. Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy ritka az ilyen kvalitású zenekar és az ennyire hibátlan lemez. A magam részéről bizalmat szavazok a Warbringernek, és aki egy kiváló szinte tökéletes thrash korongot akar hallani, az szerezze be ezt a lemezt, minél előbb.

Tracklist:

1. Total War
2. Systematic Genocide
3. Dread Command
4. Hell On Earth
5. At The Crack Of Doom
6. Beneath The Waves
7. Instruments Of Torture
8. Shoot To Kill
9. Born Of The Ruins
10. Combat Shock
11. A Dead Current

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek