Lemezismertetők

WARFECT – Depicting The Macabre

Kiadó: My Kingdom Music

Weboldal: myspace.com/warfect

Kiadás éve: 2009

Stílus: Thrash Metal

 

 

 

 

A Svéd pusztító thrash brigád első lemeze, tavaly novemberben született meg, és ami azt illeti, a lemez többszöri meghallgatása során, kellően vegyes érzelmeket szabadított el bennem.
Van itt minden, hatalmas thrash arzenállal rendelkeznek a srácok. Headbangelésre késztető ritmusoktól elkezdve, groove-os elemeken át, a hagyományos thrash jellemzőkkel megfűszerezett agresszív riffek tömkelege. Nagyszerű a koncepció és a kivitelezés is jó. Gondolok én itt rögtön a nyitó nótára a „Creation”-re, a „Depicting The Macabre”, „I Factor”, illetve a „Truth Untold” esetében is vannak nagyon jó megoldások. No de valami sántít. A feeling rendben van, a számok is kellően ütnek, a hangzás is teljesen rendben van, vagyis opardon! Mégsem. A bökkenő itt van. Teljesen haza vágja az anyagot az ének. Fogalmam sincs, hogy mi alapján döntött úgy a csapat, hogy ezek az ének beállítások tökéletesen megfelelnek, de kellően rossz döntés volt. Nem túlzás, hogy ha azt írom, hogy a kórus sokkal jobban hallható, élesebb, tisztább mint maga az ének.

Valahogy úgy vagyok a Warfect zenéjével, mint anno a Bloodline Severed lemezével. Ott is az ének nyírta ki a hangulatot. Pontosabban tett keresztbe az élvezhetőségnek. Bár lehet, hogy csak nekem jelent ez ekkora problémát, illetve az én fülem kényes az effajta „dohos” énekre jellemző hangzásra, viszont van mit szeretni ebben a lemezben.
A promo papíron szerepeltek olyan nevek mint a Sepultura, Metallica, Slayer de természetesen szigorúan a korai munkásságukra interpretálódik ezen felsorolás. Mindenesetre, elmondható, hogy annyira nem rossz ez a lemez, és valószínűleg élőben piszok nagyot durrannak a dalok, de sajnos a lemezen a fenti okok miatt, kellően visszafogta a lemezt. Thrash fanatikusok azért tegyenek egy próbát vele.

Tracklist:

1. Creation
2. Heathen Reigns
3. Depicting the Macabre
4. Symbol of Submission
5. I Factor
6. Supervised Life
7. Never to Return
8. Harvest of Trinity
9. Truth Untold
10. Atrocity

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Nervosa, Burning Witches, Warfect, Systemhouse33 – Koncertbeszámoló

bönin

Hot News: Nunslaughter + Demonical + Warfect – European tourdates – Final Round Call!

KMZ

Hot News: Nunslaughter + Demonical + Warfect – tourtrailer available

KMZ

Hot News: Tourdates – Demonical – Warfect

KMZ

Hot News: Cyclone Empire – New signing: Warfect

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek