Lemezismertetők

WATCH MY DYING – 4.1 EP

Kiadó: 

Weboldal: www.watchmydying.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Technical Industrial Metal / Groove Metal

Brief Sum: Progressive/experimental death metal from Hungary. If you like low tuned eight string guitars, industrial noises and screams with clean vocals, then you will love it. It is heavy and has a unique atmosphere, and also meaningful lyrics.

 

Viszonylag ritkán jelentkezik a hazai underground élet oszlopos tagja a WmD új anyaggal, azonban ha megteszik garantált, hogy valami másfélét kapunk, mint legutoljára. A még karácsony előtt napvilágott látott új EP-vel sem volt másképp. Elkezdett pörögni és érzed, hogy Watch My Dying, de mégis valami olyan, amit meg kell emészteni, végig kell sokszor hallgatni és felkell dolgozni. Ami nem egy rossz dolog, hisz mindig kap egy kis új ízvilágot, változatosságot a zenei atmoszféra.

Ez az első anyag amikor Kamasuka a sampler (Hard Disc Recorder!) aktívan” be lett vonva/részt vett” a dalírásban. Ez érezhető is, hisz rengeteg elektronikai zaj akad a muzsikában. Ennek ellenére szépen, tisztán szólal meg az album, épp annyira karcos amennyire kell. A súlyos részek húzósak, a popposabb, dallamos vonal pedig lágy és kellemes.

Természetesen azoknak, akik ellátogatnak azért legalább negyedévente egy bulijukra ismerős dallamok is voltak bőven, hisz több dalt is bemutattak már gyakran mindenféle munkacím alá rejtve. A Harmatátkozó sláger gyanús szerzeményt pedig körülbelül két éve játsszák. A fentebb említett dalhoz megjelent egy korrekt kis klip is ami megmutatja mire lehet mostanában számítani egy koncerten tőlük. – Aki nem hiszi, járjon utána! 🙂 –

Most ami különösen még pluszba tetszett a korongon, ahogy a vokál gyakran vezeti a zenét és kiegészítik egymást.

Fekete Doboz mély taposása bitang mód üt, az elektronika meg csak rá, illetve ez esetben alá dobja azt a kis aljat, ami kell. A dalszövegek pedig olyan WéeMDések. Valahogy mindenkinek mást jelentenek, de mindenkinek mondanak valamit, keltenek benne valami érzést. Mindig ellehet elmélkedni egy-két sor felett. Kicsit a Black-Out dalszövegekkel voltam/vagyok így. Bárkit megkérdezel mit mond neki az a dal, tuti mást mond, mint amit te gondolsz, de akad véleménye róla.

Egyébként kicsit az útkeresést, utazást és az ezzel járó dolgok felfedezését, kutatását érzem  a dalokban. Persze mindenki úgy is kapcsol egy személyes élményt a szöveghez, amik kicsit közelebb hozzák az egyénhez őket. Mint fentebb írtam ezt nem is nehéz megtenni a zenekar esetében.

Személyes kedvencem talán a Száraz Felhők lett, súly és dallam mely a nagy favorit Túladagolt Időre emlékeztet. Persze azért ez már egy „kifinomultabb” dal szerkezet.

A borító nagyon jó lett, szép profi munka és illik a lemez hangulatához. A borító mintájával póló is készült, ami offkórsz beszerezhető a zenekartól.

A kislemez egyelőre csak digitális formában kaparintható meg (bandcamp) baráti áron, de legjobb tudomásom szerint majd, ha megjelenik -reméljük nem négy év múlva- a 4.2 és lesz egy összevont szerzői kiadás. Saját bevallásuk szerint elég sok anyaga van félkész, majdnem kész miegyéb állapotban a zenekarnak, így reménykedem, hogy a következő rész egy-két gyorsabb dalt is tartalmaz majd. Persze ez nem panaszkodás, de egy Elsőbbségi gyanús szerzeményt bármikor elviselnék újból tőlük.

Mit lehetne még elmondani? Diszkó, Diszkó, Party, Party!!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Duplikált Predesztinatív Kooperáció
2. Harmatátkozó
3. Fekete Doboz
4. Az Országút Istene
5. Száraz Felhők
6. Ameddig Kell

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Napköszörű címmel mutatja be az első dalt az ősszel érkező új lemezéről a Watch My Dying

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Watch My Dying / Nest Of Plagues – királyul éreztük magunkat

KMZ

Metal.hu évzáró turné a Watch My Dying, a Beneath The Void, a Heedless Elegance és a Nest of Plagues közreműködésével

KMZ

Watch My Dying & Omega Diatribe koncert az Akváriumban!

KMZ

Watch My Dying – 4.2 lemezbemutató koncert

KMZ

Koncertajánló: Watch My Dying nagykoncert

KMZ

Koncertajánló: Nightbreaker Party / Watch My Dying / Underground United Fesztivál

KMZ

Új Watch My Dying dalpremier

KMZ

Watch My Dying koncert a Gozsdu Manó Klubban május 15-én

KMZ

A Watch My Dying 2013 legjobb koncertzenekara

KMZ

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Watch My Dying – Harmatátkozó video

KMZ

Új Watch My Dying megjelenés!

KMZ

Watch My Dying, Remorse – Koncertbeszámoló

SteveShield

Watch My Dying – új pólók raktáron, új dalok a láthatáron!

KMZ

Watch My Dying, Subliminal Merger – Koncertbeszámoló

SteveShield

Nagy sikerű koncertet adott a Watch My Dying a cseh Brutal Assault Fesztiválon

KMZ

Watch My Dying fellép a Brutal Assault Fesztiválon

KMZ

DevilDriver, Watch My Dying – Koncertbeszámoló

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek