Lemezismertetők

WEEKEND NACHOS – Still

Kiadó: Relapse

Weboldal: facebook.com/weekendxnachos

Kiadás éve: 2013

Stílus: Hardcore / Sludge

Brief Sum: This Chicago based quartet is undoubtedly one of the most aggressive and pissed-off bands to emerge within the last few years. Relentlessly intense hardcore combining elements from several other areas of extreme music.

A mindennapok során felgyülemlő negatív energiák levezetésére kiválóan alkalmas nyers hangzású, ugyanakkor nagyon is tartalmas indulatzenékből nem volt hiány ebben az évben, legyen szó crust / punk megközelítésű vagy akár black metalos hatású csapatokról. A roppant étvágygerjesztő nevű chicagói alakulatnak ez a negyedik nagylemeze (számos EP és split anyag mellett). Stílusukat tekintve a hardcore palettán a legegyszerűbb elhelyezni őket, konkrétabban valahol a klasszikus Cro-Mags, a korai Mastodon és a Converge metszéspontján mozognak. Vagyis a régisulis HC és a zenének szintén szerves részét képező sludge elemi ereje és fékevesztett dühe hallható itt a mai idők megszólalásával. Mindez John Hoffman eszelős, magas ordításával megfejelve.

A No Idols And No Heroes a maga alig több mint másfél percével tökéletes summázata az iménti megállapításoknak, sőt az album első harmadát végig ennek jegyében sikálja végig a banda. Az összkép határozottan olyan, mintha a 2000-es évek elejének hegyomlás-szerű riffekre alapozó Mastodonja próbálkozna egy jobban lecsupaszított és gyorsabb irányban (vagy képzeljük el példának okáért a The Wolf Is Loose nótájukat ilyen pőre punk változatban). A Late Night Walks és az ízig-vérig régi vágású hardcore-nak nevezhető címadó szám az „ütöm-vágom” véglet felé jelent eltolódást, míg a Watch You Suffer, a Yes Way a sivár lassú témáknak is bőven enged teret.

A kíméletlen tempót diktáló, zsigeri hardcore muzsika hívei nem győznek majd betelni vele és repetázni belőle. Széplelkeknek viszont garantáltan megfekszi a gyomrát!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Sickened No More
2. No Idols And No Heroes
3. S.C.A.B.
4. Satan Sucker
5. Late Night Walks
6. Watch You Suffer
7. Wolves
8. You’re Not Punk
9. Ignore
10. Yes Way
11. Broken Mirror
12. Still


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Weekend Nachos announce European tour dates

KMZ

Hot News: Weekend Nachos – ‘Still’ Streaming Now at Decibel

KMZ

Hot News: Weekend Nachos stream new album ”Still”

KMZ

Hot News: Weekend Nachos – Unveil New Track with MetalSucks

KMZ

Hot News: Weekend Nachos prepare new album, release two new songs

KMZ

Hot News: Weekend Nachos – New Album Coming Nov 12, Announce Tour Dates

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek