Lemezismertetők

WIDOWER – The Unholy Oath

Kiadó:

Weboldal: facebook.com/Widoweratx

Kiadás éve: 2016

Stílus: Black / Thrash

Brief Sum: The record lives up to the expectations projected by the album cover. The fundamentally thrashy music got a peculiar black metal seasoning in the first two songs, which was quickly blown away without trace from the third song onward. We are presented with exciting, on-the-point tracks with a touch of melody, giving the songs a catchy vibe.The intensity prevents us from listening to this music from the comfort of our sofas – live shows will be the main proving grounds for this album.

 

Ha valaki még nem találkozott a Widower névvel, az nem figyelmetlensége okán történt, csak annyiról van szó, hogy a 2011-ben alakult texasi csapat totál undergroundban létezik. A The Unholy Oath a harmadik EP-jük és lényegében ennyi, amit kiadványok terén el lehet mondani róluk. Ezért az internet csodájának köszönhető, hogy hírük mégis eljutott hozzánk.

A lemezborító alapján nagyjából sejteni lehet, mi is vár ránk a következő 20 percben. Bármire is számítunk, az világos, hogy old schoolban fogjuk kapni. A lendületes nyitás után már látszik is, hogy black alapokon nyugvó zenéről van szó, amit thrash metallal ütöttek fel. Nem éppen egyedi a zene, de az előbbi dolgok miatt nem is nagyon várok azt. A tempó és a tekerések rendben vannak, az ének az érthetően károgós kategóriába tartozik. Nem egysíkú, tudva, hogy mindhárom gitáros énekel, nem csoda, hogy változatos. Hallgatva többször eszembe jutott a Thulcandra zenekar, főleg a vokális témáknál.

Az Unholy Force-nál tűnik fel egy váltás, vagyis inkább arány eltolódás, ugyanis ettől a daltól a lemez végéig a thrash gyökerek kerülnek előtérbe, szemben az első két dallal, ahol erősen domináltak a black metalra jellemző énekstílus és gitár tekerések. Hatalmas, lendületes thrash zúzda a záró Whore Crusher. Érdemes odafigyelni rá!

A lemez hozta a borító alapján elvárható formát. Különös volt benne, hogy az alapvetően thrash muzsika az első két dalban még kapott egy black metalos színezetet, ami a harmadiktól szinte nyom nélkül eltűnt belőle. Izgalmas, lényegretörő nótákról van szó, amibe azért minimális dallam is belefér, ezáltal fogósak is a szerzemények. Az intenzitás nem engedi, hogy otthon a karosszékből hallgasd, a koncert lehet az igazi lételemük.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Morose Delectation
2. Immortal Lament
3. Unholy Force
4. The Council
5. Whore Crusher

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek