Lemezismertetők

WILL WALLNER & VIVIEN VAIN – Rising

Kiadó: Metal Mind Productions

Weboldal: www.wallnervain.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: I recommend this album to those who like hard rock with heavier sound and riffs. It will not renew the scene, but it’s not a bad album at all.

 

Will Wallner /gitárok/ és Vivien Vain /ének/ közös lemeze érdekesnek tűnt, mely egy könnyedebb intro után bele is vág a hard rockba. Inkább a populárisabb megoldásokat választja a lemez, gyakran feltűnő hammond orgonával és gitár vinnyogtatós szólókkal. A gitárokon és a vokálon kívül minden mást egy szép zenész válogatás játszott fel köztük: Tony Carey /RainBow/ v. Brian Tichy /WhiteSnake, Ozzy/.

Az album megszólalása remek, néhol komolyabb heavy-s elemeket is felfedezhetünk, azonban számomra dobilag meglehetősen egysíkú a dolog, annak ellenére, hogy nem egy ember játszotta fel.

A négyes, azaz a fourteen twenty eight című szám nagyon betalált nálam. Van egy remek lüktetése/menetelése.

Mindenképp több kört kell adni a korongnak – második, harmadik hallgatásra sokkal több tetszetős dolgot fedeztem fel benne és nem mellesleg sikerült megemésztenem a vokált, ami azért első hallásra nem feküdt. Félre értés ne essék egyáltalán nem rossz, de nem esett elsőre annyira jól a fülemnek.

A számok meglepően hosszúak a stílushoz képest, úgyhogy gitár témailag mindenképp változatos a dolog. A borító meglehetősen beborult a zenéhez képest. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzik nekem ebből az egész lemezről így inkább abba is hagyom a találgatást és a boncolgatást és találjátok ki ti magatok.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Dream
2. Dreamstealer
3. Streets of Rage
4. Fourteen Twenty Eight
5. All That I Want
6. Miles Ahead
7. Soul Monster
8. Rising
9. Indestructible

Pontszám: 6.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek