Lemezismertetők

WINTERHEART – My Journey to Suicide

Kiadó: –

Weboldal: facebook.com/winterheartband

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black Metal

Brief Sum: No revolutionary ideas by the band, but the basics are, without a doubt, great. Strongly recommended to black metal fans.

 

Már régóta vagyok azon a véleményen, hogy noha a hazai black metal színtér nem olyan nagy, nagyon sok jó fekete fémet művelő zenekarunk van, volt. Olyanok, amelyek akár határainkon kívül is öregbítenék, öregbíthetnék kis hazánk földalatti metal mozgalmát, további honi underground bandára felhívva a figyelmet. Ahogy említettem feljebb, lényegtelen, hogy aktív, már feloszlott, esetleg vegetáló csapatról van szó, olyan együttesek, mint az alap(vető) Tormentor, a Sear Bliss, a Witchcraft, a Nebron, az Ater Tenebrae, az Infernal kiváló black metal kiadványokkal örvendeztettek meg minket.

A 2011-ben alakult Winterheart új név a szakmában. Információt szinte semmit sem tudtam begyűjteni róluk, amennyit megtudtam, hogy trió formációról van szó, a tagságot Tóth Ádám gitáros/énekes, Kunos Viola basszusgitáros és Nagy Péter dobos alkotják. Feltételezem a My Journey To Suicide a bemutatkozó anyaguk. Noha szövegek nem állnak rendelkezésemre, feltételezem, hogy a dalok központjában az öngyilkosság áll, mint ahogy azt facebook oldalukon olvasható „suicide is the meaning of life” reprezentálja.

Zeneileg alapra vett, minimál, hideg black metalt kínálnak, nyilvánvalóak a korai Darkthrone, Carpathian Forest, Burzum stb. hatásai. Az egyszerű, primitív dalokban felüti a fejét akusztikus rész és suttogás (Be Prepared To Die), a Celtic Frost-ot idéző, rock’n’roll-os elem (Revaluation Of Life), de a Hopeless Emptiness-ben és a záró, doom-os témákkal variált Lifeless Life-ban is találkozhatunk akusztikus részekkel. Tóth Ádám nem feledkezik meg a harmóniákról sem, a gyors és lassú riffek mellett harmóniák is hallhatóak. Értelemszerűen a kásás, „kőkorszaki” hangzás az anyag velejárója, ez is az old school black metal szellemiséget, annak ápolását szolgálja, bizonyítja.

A banda nem állt elő forradalmian új ötletekkel, lemezzel, az alapokat remekül sajátították el, ez kétségtelen. Black metal rajongóknak feltétlenül ajánlott.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Feel my anger
2. Be prepared to die
3. Refusing the path
4. Revaluation of life
5. Hopeless emptiness
6. Conscious dead
7. Lifeless life

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

IV. Engulfing the Void

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek