Lemezismertetők

WIZARD – … Of Wariwulfs And Bluotvarwes

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: myspace.com/wizardgermany

Kiadás éve: 2011

Stílus: Speed / Power Metal

Brief Sum: I cannot compare to their earlier works, so I cannot speak about improvement or decline, but it is definitely a good album abundant with excellent tracks.

A Wizard elég gyakori, bevett név metal berkekben. Az egyik internetes adatbázisban utánanéztem, hat is akad belőlük: Ecuadorban, Németországban, Lengyelországban, Svédországban, Uruguayban és Argentínában. Stílusukat tekintve akadnak eltérések. Az ecuadoriak, az argentinok és a svédek heavy metalban, a lengyelek folk elemekkel átszőtt black metalban, az uruguayiak heavy/thrashben, a németek pedig epikus heavy metalban utaznak.

Cikkem tárgya a németországi csapat, akiknek története 1989-ig nyúlik vissza. Noha akkoriban (előtte nem sokkal) kezdtem el metalkodni, mindezidáig kimaradtak az életemből. 1991-ben megjelent egy demójuk Legion Of Doom címmel, bemutatkozó lemezükre ellenben négy évet kellett várni, amely a Son Of Darkness lett. A német banda beállt a kétévenkénti album kiadásra, az idei alkotásuk már a kilencedik a sorban. Mielőtt rávetődtem volna a cuccra, utánanéztem, hogy nagyjából mire számíthatok. A pozitív írások meggyőztek arról, hogy tegyek egy próbát a lemezzel, nem fogom megbánni. És valóban így is történt, pedig az epikus metal nem nagyon az én kenyerem. Hatásaik között a Manowar, a Gamma Ray, a Primal Fear feltétlenül megemlítendők, Dano Boland és Michael Maass (ő 2003-ban kilépett, hogy tanulmányaira koncentrálhasson, de 2007-ben visszatért) gitárosok riffjei vastagon szaggatnak, döngetnek, inkább a középtempókat részesítik előnyben, mint sem a sebes speed témákat. Megbízható teljesítménnyel rukkol elő a Volker Leson basszusgitáros Snoppi Denn dobos alkotta ritmusszekció is, precízen betonoznak, játékuk mentes mindenféle cicomától, díszítéstől. Sven D’Anna énekes nem tartozik az Eric Adams, Kai Hansen, Ralf Scheepers ligához, nincs is olyan nagy hangterjedelme, mint említett úriembereknek, sem süvölt, dallamosan, férfiasan énekel, hangja passzol a muzsikához. Ha egy csapat olyan szerzeményeket tud írni, mint az …Of Wariwulfs and Bluotvarwes, az Undead Insanity, a Taste of Fear vagy az In The Sign Of The Cross, annak nincs oka szégyenkezésre.

Simán kenterbe veri ez az anyag a tavalyi Gamma Ray-t, de megkockáztatom, hogy a legutóbbi Primal Fear korongokat is.
A német (epikus) metal rajongói szerintem nem tesznek rossz lóra, ha begyűjtik az anyagot, kifejezetten kellemes hallgatnivalót kínál a 47 és fél perces játékidő.

Tracklist:
1. … of wariwulfs and bluotvarwes
2. Undead insanity
3. Taste of fear
4. Wariwulf
5. Messenger of death
6. Sign of the cross
7. Fair maiden mine
8. Hearteater
9. Hagr
10. Bletzer
11. Hagen von Stein

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Wizard Interjú

KMZ

Hot News: „Trail Of Death”, Wizard’s new album, will be released in late September!

KMZ

Hot News: Wizard reveal album title and cover artwork

KMZ

Hot News: Wizard compilation track list

KMZ

Hot News: Digital Wizard compilation out soon

KMZ

1 komment

Gyenes Tamas Nunu
Gyenes Tamas Nunu 2011. június 27. 23:39 at 23:39

Kifejezetten kedvenc német heavy metal. Sven D’Anna meg nagyon jó énekes, nagyon egyedi, jellegzetes, és számomra szimpatikus stílusa van, valóban férfias, nem sivalkodja szét a dalokat.

Válasz

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek