Lemezismertetők

WOLF – Legions Of Bastards

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: www.wolf.nu

Kiadás éve: 2011

Stílus: Heavy metal

Brief Sum: Maybe my expectations were too high considering the new Wolf album. It was a disappointment, I hope that their next album will be an improvement.

 

A Hammerfall felbukkanása és sikertörténete a széllel szemben hugyozás tipikus iskolapéldája volt. 1997-et írtunk, tombolt a nu metal őrület, a svédek pedig előjöttek egy tradicionális metal lemezzel, kinézettel és koncepcióval. Ma már tudjuk, illetve eddig is tudtuk: bátraké a szerencse avagy dicsőség a bátraknak.

Ma már nehéz eldönteni, hogy a honfitárs Wolf az ő sikerükön felbuzdulva kezdte el pályafutását, egy biztos, ők is a tradicionális metal zászlaját emelik a magasba. A két csapat között azonban semmilyen zenei hasonlóság sincs, mert amíg a Hammerfall a germán gyökerekből táplálkozó, speed elemekkel kevert metal vonalon mozog (a feldolgozásaik önmagukért beszélnek pl. Helloween, Pretty Maids, Accept, Picture, Stormwitch stb.), addig a Wolf a NWOBHM-ből (elsősorban Iron Maiden és Judas Priest) merít.

Az új, sorrendben a hatodik Wolf anyag egyike volt az általam idén legjobban várt lemezeknek és sokadszori hallgatás után is felemás érzések keveregnek bennem. Régen hallgattam már korábbi albumaikat, a Legions Of Bastards összehasonlítása az előző Wolf alkotásokkal igazságtalan lenne, azt azért leszűrtem, hogy hosszabb dalokat írtak, mint korábban és a színvonal sem lett egységes. A lemezre feltett 11 dal között vannak nagyon jók (Skull Crusher, False Preacher, Hope To Die), vannak jók (Vicious Companions, Full Moon Possession, Tales From The Crypt – ez totálisan Iron Maiden), a többi a szódával elmegy vagy a töltelék kategóriába tartozik. Az utolsó K-141 Kursk pedig kilóg a sorból, a drámai horderejű nóta az elsüllyedt tengeralattjárónak és legénységének állít emléket. Vaskosan, töményen szólalnak meg Niklas Stålvind és Johannes Axeman riffjei, itt-ott zakatolnak is, megbízhatóan alapozik az Anders Modd basszusgitáros Richard Holmgren dobos alkotta ritmusszekció, mégis maradt bennem hiányérzet, talán jobban ráfeküdhettek volna a szerzemények kidolgozására.

A mai, vastag hangzásba ágyazott Legions Of Bastards nem fogja elsőre elnyerni a csapat és a klasszikus heavy metal rajongóinak kegyeit, sajnos nem sikerült a korai lemezek színvonalát megközelíteni. Pontszámom a jobb dalok többségét tükrözi.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Vicious Companions
2. Skull Crusher
3. Full Moon Possession
4. Jekyll & Hyde
5. Absinthe
6. Tales From The Crypt
7. Nocturnal Rites
8. Road To Hell
9. False Preacher
10. Hope To Die
11. K-141 Kursk

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

A Wolf bejelenti Enforcerrel közös turnéját

KMZ

Wolf „Shark Attack” premier a Metal Hammeren

KMZ

Wolf – Devil Seed stúdió napló

KMZ

Hot News: Wolf – Unveil Brand New Video for „My Demon” via Metal Hammer

KMZ

Hot News: Wolf – announce UK tour and new album

KMZ

Hot News: Wolf – Return to the UK With Evile!

KMZ

Hot News – Wolf: Present New “Skull Crusher” Video

KMZ

Hot News – Wolf: Announce Line-Up Change!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek