Lemezismertetők

WOODS OF DESOLATION – Sorh EP

Kiadó: Eisenwald Tonschmiede

Weboldal: myspace.com/woodsofdesolation

Kiadás éve: 2009

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Although this EP has some unique atmosphere, i rated it absolutely undistinguished.

 

 

Az ausztrál black metal színtér általános ismeretlenségnek örvend Európában. Ennek a színtérnek a képviselője a Woods of Desolation zenekar is, mely már számtalan demoval, split albummal és egy albummal járult hozzá a kenguruk földjének elmetálasításához.

A Sorth EP egy atmoszférikus black metal anyagnak van behirdetve. Leginkább a Lascowiec nevű Kaliforniai zenekart juttatta eszembe, akikről egyszer régen írtam már a kronoson. Nagyjából erről az EP-ről is ugyanazt tudnám mondani minőség tekintetében. A felvételek olyan old-school hangzásúak, annak minden hátrányával együtt: kásásan szóló hangszerek, hangos alapzörej. Persze van ennek hangulata, de hosszú távon kicsit zavaró. Ami nagy erőssége a Woods of Desolationnek, hogy az alapvetően nem túl bonyolult és újszerű zenéjüknek sajátos hangulata van, ilyenformán valóban rásüthető az atmoszférikus black metal bélyeg. Sajnos a minőség tényleg elég sokat elvisz az élvezeti értékből.

Az ajánlóval ellentétben nem gondolnám, hogy a banda alulértékelt lenne. Ez egy élvezhető, de csak kicsivel több, mint középszerű anyag.

Tracklist:

1. Intro
2. The Leaden Sky Torn
3. Enshrouded by Solitude
4. Within the Crimson Tide

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

WOODS OF DESOLATION – The Falling Tide

Herczeg Frigyes

Woods of Desolation interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek