Premier

Alkaloid – „Liquid Anatomy” full album premiere

Sziszegve, csúszkálva, mászva, a lopakodó káoszban csillogtat csápot mozgatva, mégis tiszta hangokkal jelentkezik az ALKALOID Howard Pillips Lovecraft Cthulhu-mítoszából táplálkozó zenéjében legújabb, második manifesztációja, a “Liquid Anatomy”. A zenekar a nevét a kémiai vegyületek egy csoportjáról kapta, amelyeket gyakran farmakológiai célokra használnak, és természetesen pszichotróp képességekkel is rendelkeznek.

Az ALKALOID-t a különböző zenei stílusok közötti feszültségek és ellentétek határozzák meg. A zenekar az extrém metált vegyíti más zenei műfajokkal egy egyedi és progresszív stílust teremtve, ami a hallgató számára mintha valahonnan ismerős lenne, de mégsem pontosan úgy, ahogy azt az ALKALOID megvalósítja.

Az ALKALOID-ot Hannes Grossmann dobos (OBSCURA, NECROPHAGIST, BLOTTED SCIENCE) és az énekes / gitáros Morean (DARK FORTRESS, NONEUCLID) alapította 2013-ban azzal a céllal, hogy a végletekig kiterjessze metál dinamikus tartományát A teljes felállás gyorsan össze is jött Christian Muenzner (OBSCURA, NECROPHAGIST, POSSESSION SPAWN) és Danny Tunker (ABORTED, GOD DETHRONED) gitárosok és Linus Klausenitzer (OBSCURA) a basszusgitáros beszállásával. Ez a baráti csapat kezdett el dolgozni a debütáló albumukon, a “The Malkuth Grimoire”-on, amelyet saját kiadásban jelentettek meg crowfunding támogatással 2015 márciusában. Európa-szerte számos fellépést követően a zenekar egy különleges koncertet Kairóban, ahol a “Cthulhu” című dalukról videofelvétel készült. Jelenleg gyors zenei fejlődésüket bizonyítják a második albumukkal: a “Liquid Anatomy“ sikeresen ötvözi az extrém metálban rutinos rókáktól elvárható érettséget az útkeresés frissességével.

ALKALOID
Liquid Anatomy
Megjelenés dátuma: 2018. május 18

Tracklist:

1. Kernel Panic (5:42)
2. As Decreed by Laws Unwritten (8:09)
3. Azagthoth (5:38)
4. Liquid Anatomy (5:14)
5. In Turmoil’s Swirling Reaches (6:38)
6. Interstellar Boredom (5:07)
7. Chaos Theory and Practice (8:31)
8. Rise of the Cephalopods (19:42)
Total playing time: 64:40

Tagok:
Morean: vokál, gitár
Christian Muenzner: gitár
Danny Tunker: gitár, háttérvokál
Linus Klausenitzer: basszusgitár
Hannes Grossmann: dob

Vendégzenész:
Emilio Saura: Azagthoth

www.facebook.com/alkaloid.metal
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Kapcsolódó cikkek

Régi Obscura tagok új bandát alapítanak: Alkaloid

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek