Premier

Auðn – Skuggar (official premiere)

Minden szépsége ellenére Izland gonosz hely lehet, ahol dühös elemek tombolnak félelemre tanítva, és egyben fűtve az emberi kreativitást. A dél-izlandi Hveragerði falvából származó AUÐN a jég és hó országában burjánzó black metál szcéna legújabb hajtása, akik sötét vitorláikat most idegen partok felé irányítják.
Második nagylemezük, a „Farvegir Fyrndar” (szó szerint „ősi folyómedrek” – és lefordíthatatlan áthallások hosszú sora) dallamaival az AUÐN gyors emelkedését folytatja. A főváros, Reykjavik megfeketedett csapataival ellentétben nem szinte kizárólagosan a DEATHSPELL OMEGA imádatára alapozza hangzását, hanem inkább a klasszikus második generációs black metál megközelítést választja ihletforrásnak.

Az AUÐN szavaival: „Büszkén mutatjuk be „Farvegir Fyrndar” néven közelgő albumunk második dalát. A „Skuggar” megírása nehéz volt annak ellenére is, hogy maga a dal viszonylag egyszerűnek tűnik. Feszültség volt köztünk a track írása közben, ami újabb alapot ad a hangzásnak. A „Skuggar” végül dallamos, sivár és sötét lett, mely a dalszöveg hangulatát és jelentését is képviseli: út a túlvilágba, és az érkezéskor a csalódás megtapasztalása.

Az AUÐN kísérteties dallamokat és fagyos hangulatot hoz a csikorgó és maró kalapálással szemben, ami elszigetelt hazájukat mostanában a black metál elővédjébe repítette.
A 2010 kopár telén alapított AUÐN tehetségét hamar felismerték. A srácok meghívást kaptak Izland fő metál eseményére, az Eistnaflug fesztiválra, ahol 2016-ban megnyerték a helyi Wacken Metal Battle versenyét, a fő eseményben pedig a legjobb három közé kerültek. 2017-ben mindezt a neves Inferno és Roadburn fesztiválokon való fellépéseik követték.
A „Farvegir Fyrndar” segítségével az AUÐN nem csak dalszerző képességük elismerésre méltó fejlődését mutatja be, hanem lefekteti sajátos black hangzásuk egyértelmű definícióját is. Vigyázat: a lemez minden egyes pörgetéssel növekszik, és soká fog tartani, hogy megállásra bírd!

Megjelenés: 2017. november 10.

Elérhető formátumok
Digipak CD
Nyitható tokos LP különböző színekben
Kazetta

Felvételek
Birgir Jón Birgisson és Rolf Grove, Sundlaugin Studio

Keverés és mastering
Stephen Lockheart, Studio Emissary

Borító: Víðir Mýrmann Þrastarson

Track-list:
1. Veröld Hulin (6:24)
2. Lífvana Jörð (4:06)
3. Haldreipi Hugans (8:04)
4. Prísund (4:03)
5. Ljósaslæður (6:37)
6. Blóðrauð Sól (4:27)
7. Eilífar Nætur (5:42)
8. Skuggar (5:14)
9. Í Hálmstráið Held (5:20)

Tagok:
Aðalsteinn Magnússon – gitár
Andri Björn Birgisson – gitár
Hjalti Sveinsson – vokál
Hjálmar Gylfason – basszus
Sigurður Kjartan Pálsson – dobok

www.facebook.com/audnofficial
http://smarturl.it/AudnFarvegir
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek