Premier

Blazing Eternity – „A Certain End Of Everything” videópremier

Blazing Eternity Cover240320

Egy epikus, atmoszférikus és melankolikus nóta, a második single, egyben videó, mely a dán Blazing Eternity visszatérő új lemezének címadó tétele is egyben. Egy dal a halálról, a szeretett személy elvesztéséről, gyászról – szomorkás gitár-riffek súlyos dobtémák és nyers vokál kíséretében, grandiózus befejezéssel tetézve. A banda egyébként egyik úttörője a dániai dallamos doom/gothic irányzatnak.

A dán doom/gothic metal kombó, a Blazing Eternity új albummal tér vissza. Idén április 19-én jelenik meg “A Certain End Of Everything” címmel az új anyag a 2003-as legutóbbi kiadványuk óta.

Az “A Certain End Of Everything” hét vadonatúj számból áll, magában foglalva a már kiadott első single-t, a “One Thousand Lights” című kompozíciót. A zene magán viseli a már jól ismert Blazing Eternity stílusjegyeket – a melankolikus, epikus, atmoszférikus doom/gothic keveréket könnyező gitárokkal és durva énekkel fűszerezve. Az album rendkívül szomorú, mélabús ám mégis egy sötétben ragyogó szépséget tükröz vissza, továbbá nagyon személyes szövegeket tartalmaz a halálról, a depresszióról és egyedi tragédiákról, mindazonáltal a remény felcsillanásával a végén…

Az “A Certain End Of Everything” albumot az eredeti tagság írta, nevezetesen Peter Mesnickow, Morten Kroll Lybecker és Lars Riis Korsholm, a további billentyűfutamok pedig Flemming Kaspersen (Delayscape) nevéhez fűződnek.

Blazing Eternity240320

A Blazing Eternity Dánia fővárosában, Koppenhágában alakult meg 1993-ban és két sikeres demo kazetta rögzítése után leszerződtek a német Prophecy Productions-höz. Ezen kiadónál két nagylemezt adtak ki: a Times And Unknown Waters” (2000) és az ”A World To Drown In” (2003) címűeket, valamint olyan nagy fesztiválokon léptek fel, mint a Roskilde és a Wave Gotik Treffen.

2004 után a csapat beszüntette a tevékenységét egészen 2011/2012-ig, amikor is négy élő fellépésre Dániában és Németországban újra aktivizálta magát.

Ezután a zenekar eltűnt a nyilvánosság elől, ám titokban új anyagon kezdtek el dolgozni 2018-ban, roppant kihívásokkal küzdve az alkotás során:

Peter Mesnickow énekesnek elhunyt a felesége, Lilja, valamint a Blazing Eternity koncerteken szereplő billentyűse, Jens Hansen.

Ezek a szomorú események jócskán befolyásolták az új dalokat, azonban végül megszületett a vadonatúj album az “A Certain End Of Everything”, mely 2024 áprilisában lát napvilágot.

Az új matéria Jacob Gundel (Withering Surface, Invocator stb.) segítségével lett rögzítve, a keverést és a masteringet Markus Stock Schwadorf (Empyrium, The Vision Bleak, Alcest, stb.) végezte el, aki a banda első két albumának volt anno a producere.

A Blazing Eternity 2024-ben fellép két dán fesztiválon, a Metal Magic-en és a Næstved Metal Fest-en, a további élő fellépésekről a később tájékoztatnak.

Szívből jövően végeztem el a keverést és a masteringet régi barátaimnak, a Blazing Eternity gárdájának. Nem csak a nosztalgia miatt, hanem amiatt is, mert ez egy csodálatos és érzelmes lemez, mely a múltban él, ám szorosan kötődik a jelenhezMarkus Stock Schwadorf.

Az “A Certain End Of Everything” LP-n (fekete vinyl), digipack CD-n és digitális formátumokon fog megjelenni április 19-én 2024-ben a Mighty Music gondozásában.

Felállás:
Peter Mesnickow – ének
Morten Kroll Lybecker – gitár, basszusgitár, billentyűk
Lars Riis Korsholm – dobok

Élőben fellépő további tagok:
Kim Larsen – gitár
Magnus Ringling – basszusgitár
Anders Ro Nielsen – billentyűs hangszerek

Digital pre-save link: https://bfan.link/a-certain-end-of-everything

Webshop: https://bit.ly/be-cert

Web:

https://www.facebook.com/blazingeternity

https://www.instagram.com/blazingeternitydk/

https://targetgroup.bandcamp.com/album/a-certain-end-of-everything

https://music.apple.com/us/artist/blazing-eternity/78419736

https://tidal.com/browse/artist/4708774

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek