Carach Angren – Charlie (official premiere)

Print Friendly, PDF & Email

2017. ápr 25, 16:17 :

A CARACH ANGREN szerint: „Büszkén mutatjuk be nektek ‘Dance and Laugh amongst the Rotten’ címen közelgő új albumunk újabb trackjét, melynek címe ‘Charlie’. Egy felkavaró utazás első fejezetébe ránt majd bele, baljós, sötét és földöntúli tónusban. A ‘Charlie’-ban ott van minden, amit elvárhatsz tőlünk: felkavaróan kísérteties dallamok által megidézett sötétség, éles riffek, és a hátborzongató történetmondás.

A horror holland mesterei eddigi legmarkánsabb albumukkal jelentkeznek. A ‘Dance and Laugh amongst the Rotten’ anyagon a CARACH ANGREN Rembrandt és Van Gogh hangjegyekké változtatott, színesen kavargó ecsetvonásainak grandiózus mélységei tárulnak elénk, mindez Bosch őrületével kombinálva. Ez a kéjesen csábító haláltánc magával ragad, és sosem enged.

A CARACH ANGREN szonikus színei szédítően hatnak a zenei palettán. Márkanevükké vált, ostorozó gitárjátékuk durva dallamokat sző megátalkodott tájakba, melyeknek gyönyörű kontrasztot állítanak a gazdag billentyű szólamok és a magasztos nagyzenekar. A tény, hogy Till Lindemann (RAMMSTEIN) és Peter Tägtgren (PAIN) is igénybe vette Clemens „Ardek” Wijers zeneszerzői tehetségét már önmagában is árulkodó jel professzionalizmusáról. A másik sarokpontot Seregor ádáz, reszelős és sikító vokáljai adják. A hatást Namtar fokozza tovább megállíthatatlan dobütemeivel. Az album minden egyes dala kitűnik a tömegből, együttesen pedig szinte ragyognak a ‘Dance and Laugh amongst the Rotten’ lemezen.

A CARACH ANGREN eredetileg rémtörténeteket adott elő a ’The Chase Vault Tragedy’ című 2004-es demóján. Ezt hamarosan az ’Ethereal Veiled Existence’ EP követte 2005-ben, mely egyben zászlóvívőként szolgált a kísérteties ’Lammendam’ (2008) előtt. A srácoknak konkrét elképzelése volt a sötét, barokkos metál és a horror-alapú szövegi koncepciók ötvözéséről. Második nagylemezük, a ’Death Came through a Phantom Ship’ (2010) már egy excentrikus és megkapó élő koncerteket adó banda műve volt, akik Európa-szerte felléptek különböző színpadokon. A harmadik, ’Where the Corpses Sink Forever’ (2012) című teljes album eljutott Amerikába is, ahol futótűzként terjedt. Itt már a komolyabb szálak is ott voltak a csapat zenéjében. Bár stabilan a horror műfajban maradtak, történeteik a háború borzalmai körül forogtak. Ezt az érettebb vonalat egy lépéssel továbbfejlesztették negyedik, ’This Is No Fairytale’ című albumukkal, mely a felszínen a Grimm testvérek Jancsi és Juliskájának sötétebb verziójának látszik, ám mélyen túlságosan is valós problémákkal, a diszfunkcionális családokkal és a gyermekbántalmazással foglalkozik.

A ‘Dance and Laugh amongst the Rotten’ albummal a CARACH ANGREN a „tiszta” történetmondáshoz tér vissza, melyben visszatérő epizód az Ouija táblájával kicsit túl hosszan játszó kislány. A holland srácok szégyentelenül színpadias stílusukat újabb magasságokba emelik. Nem hiszel nekünk? Tedd fel a lemezt, és engedd szabadjára a kísérteteket otthon…

Tagok:

Seregor
Ardek
Namtar
Ardek

Vendégzenészek:

Nikos Mavridis
Patrick Damiani

www.facebook.com/carachangren
http://smarturl.it/CarachAngrenDance
www.facebook.com/seasonofmistofficial

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 669 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!