Premier

Cloak – Beyond The Veil (official premiere)


Az USA déli csücskében fekvő Atlanta nem éppen a black metál ihlette rockbandáiról híres. Pedig éppen ott, két ódon vasútvonal találkozásánál született meg 2013-ban a CLOAK nevű csapat.
Bemutatkozó albumuk, a „To Venomous Depths” egyszerűen szólva az északi black metál valamint a dallamos rock tökéletes egyvelege. És bár ezek az amerikai srácok nem állítják, hogy ők találták fel a spanyolviaszt, kiemelkedő dalszerzésük így is a csúcsra lövi albumukat.

A CLOAK olyan bandákat nevezett meg ihletforrásként, mint a DISSECTION, DEEP PURPLE, vagy a FIELDS OF THE NEPHILIM, de egyszerre durva és grooveos hangzásuk miatt a kritikusok a TRIBULATION, WATAIN, és a YOUNG AND IN THE WAY csapatokkal is vontak már párhuzamot.
Két, próbateremben töltött év után a CLOAK első életjelét a „Demo 2015” formájában adta, mely érezhető hatást váltott ki az amerikai undergroundban. Két számos, saját nevüket viselő EP következett 2016-ban, mely már világszerte pozitív visszhangot kapott. Rövid létezése alatt a CLOAK olyan csapatokkal osztozott már a színpadon, mint a WOLVES IN THE THRONE ROOM, WINDHAND, INTER ARMA, SATAN, és a TAAKE.

Nem telik majd el sok idő, hogy a CLOAK megragadja a figyelmedet, de a „To Venomous Depths” így is új részleteket fog felfedni minden egyes meghallgatása után. Ezen a debütáló albumon nincsenek töltelékszámok, csak leendő klasszikusok. Csapjunk hát a sötétség sűrűjébe!

A CLOAK szerint: „A „To Venomous Depths” készítése egy fájdalommal, akadályokkal és frusztrációval kikövezett út volt, mely pont ezért is volt ennyire célravezető. Az album magja a sötétség világosság felett aratott győzelmét jelképezi, az erőét a gyengeség felett, a haladásét a megállapodottság ellen. Ezen dolgok egyike sem jön könnyedén, hiszen a valódi felszabadultságban való lét csupa küzdelem. A „Beyond The Veil” igazán különleges helyet kapott az albumon. A csúcsok és hullámvölgyek dala ez, úgy zeneileg, mint szövegileg. Nevezhetnénk egyfajta ünnepi vagy dicsőítő dalnak is, mely a növekedés, halál és újjászületés folyamatos ciklusát jelképezi. Annak a forrásnak az imádata, mely ihletet és célt ad nekünk.”


CLOAK
To Venomous Depths
Megjelenés: 2017. november 10.

Track-list
1. To Venomous Depths / Where No Light Shines (7:53)
2. Within the Timeless Black (6:56)
3. The Hunger (6:10)
4. Beyond the Veil (6:42)
5. Death Posture (4:06)
6. In the Darkness, the Path (6:33)
7. Forever Burned (6:12)
8. Passage (2:47)
9. Deep Red (10:05)

www.facebook.com/cloakofficial
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek