Premier

Crocell – „Search Of Solace” videópremier

Crocell Logo240410

Legutóbbi stúdióalbuma óta, hatéves szünettel a háta mögött a dán death metal zenekar, a CROCELL új nagylemez kiadására készül. A „Search of Solace”, a Crocell hetedik korongjának nyitódala kiválóan megalapozza a hangulatot. A dal önkéntelenül is fejrázásra késztető riffekkel, irgalmatlan dobütemekkel, elbűvölő gitárharmóniákkal van teletűzdelve, az album egyik legdallamosabb tétele, ahol még az orgona is felbukkan itt-ott. Jó kis cucc!

Crocellsingle Searchofsolace

2024-ben óriási a tét Crocell számára, ám a Tue Madsen által producelt új lemezzel felvértezve a dán srácok arra törekednek, hogy tovább mélyítsék gonosz befolyásukat és mindent elrohasszanak maguk körül. „Of Frost, Of Flame, Of Flesh” a kiadvány címe és azt a tényt figyelembe véve, hogy a banda nemrég szerződött az EMZ-hez, magában hordozza azt a lehetőséget, hogy a Crocell nagy nemzetközi áttörést érjen el, hiszen korábban kis underground kiadóknál szerepelt.

A végeredmény nyolc számból álló a tiszta death metal őrület lett, minden extrával egyetemben, amit csak szeretnél, thrash, black metal elemekkel megspékelve, és a szokásos Crocell védjeggyel: szilárd, intenzív hangzás, valamint sötét és erőszakos atmoszféra.

Crocell240410

Az aarhusi metal szcéna öt tapasztalt úriembere 2007 elején alapította meg a Crocellt, és kezdettől fogva iszonyatosan gyors tempót diktáltak: ennélfogva a debütáló albumuk, „The God We Drown” még ugyanabban az évben lett rögzítve, és a 2008-as megjelenésével szinte egy időben a Crocellt az „év metal tehetségének” választották a Danish Metal Awards-on.

Így kezdődött tehát a tiszteletteljes underground karrier a dán kollektíva számára, olyan tagokkal a soraiban, akik más zenekarokban is aktívak, mint például az Illdisposed, az Urkraft, a The Petulant, a Mordax és a Demolition Inc., sok más egyéb mellett. Az elkövetkező évek kemény koncertezésekkel teltek Dániában és külföldön, valamint öt teljes album és két EP kiadásával.

A dán metal világában egyik banda a másik után lángol fel majd ki is huny, de 17 év elteltével a Crocell továbbra is rendíthetetlen, hiszen már régóta a dán metal szcéna nélkülözhetetlen szereplőjévé nőtte ki magát, közel hét kiadványával és több mint 100 koncertjével több mint 10 országban.

Az “Of Frost, Of Flame, Of Flesh” LP-n (fekete vinyl, limitált 300 példányban), 8-oldalas digipack CD-n és and digitális formátumokban fog megjelenni június 28-án az Emanzipation Productions-nél.

Felállás:

Asbjørn Steffensen – ének,

Tommy Christensen – gitár,

Mads B. H. Gath – gitár,

Uffe Laustsen-Jensen – basszusgitár

Andreas Posselt – dobok

Digitális single: https://orcd.co/cro-sea

Web:

https://www.facebook.com/crocelldk

https://www.instagram.com/crocelldk

https://crocelldk.bandcamp.com

https://music.apple.com/us/artist/crocell/294945221

https://tidal.com/browse/artist/3960017

https://www.deezer.com/en/artist/1272066

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek