Premier

Crom – Higher Ground videópremier

CROM221027

A német heavy/power metalos CROM teljes mértékben epikusra veszi a figurát a „Higher Ground” című új dalban, amely jövő héten jelenik meg digitális kislemezként. A nagy refrénnel és drámai dallammal rendelkező dal, amely a dán Rasmussen (amellyel 2018-ban az Eurovízión képviselte hazáját) dalának feldolgozása, a nagy nyílt mezőkre repít, közvetlenül a csata előtt, amikor a szelet az arcodban érzed, és az ellenség félelmét érzed benne.

Nem tagadom… A zene, még a legextrémebb és legsúlyosabb formáiban is, „piaccá” vált. A „siker” eredményét pedig a streamek számával, a gyors like-okkal, – anélkül, hogy az egész albumot meghallgatnánk, és a megtekintések számolásával mérik. Hétről hétre újabb kiadványokat és zenekarokat darál a gépezet, a hallgatókat pedig elárasztja a rendelkezésükre álló új zenék mennyisége. 

A CROM új albumát nem erre a „piacra” írták és vették fel. A „The Era Of Darkness” a trió új csataterét jelenti, és ismét a heavy metal legepikusabb formáiban lélegzik és él. A nagy refrénektől kezdve a gigantikus, ökölbe szorított szólókon át a lélegzetelállító gitárszólókig, az új Crom album változatos, de összetartó heavy/power metal himnuszok gyűjteménye, amely ismét felpezsdíti a véred, ha rendesen végig hallgatod – odafigyelsz a szövegekre, aktívan hallgatod és elég pörgetést adsz neki, ahelyett, hogy pár perc után a következő kiadványra váltasz. 

Miközben a német dallamos black metalos Dark Fortress-szel játszott Walter “Crom” Grosse, egy olyan szóló-projekten kezdett el dolgozni, amely távol állt a nyers agressziótól. Minél jobban haladtak a munkálatok, Grosse annál inkább rájött, hogy sokkal jobban szereti a saját zenei útját kovácsolni, egy olyan utat, ahol a dallam a meghatározó tényező, és a “The Fallen Beauty” című debütáló EP pozitív fogadtatása után úgy döntött, hogy figyelmét kizárólag a zenekarra összpontosítja, amelyből a Crom lett. 

Grosse sosem csinált titkot a Quorthon iránti csodálatából és tiszteletéből. Mint sok más zenészre, rá is hatással vannak a legendás Bathory epikus dallamai, de sokakkal ellentétben ő hagyta, hogy a hatás finoman árnyalja, nem pedig meghatározza a zenei tartalmat. Crom olyan egyéniséggel rendelkezik, amelyet csak úgy lehet leírni, hogy… “CROM”! 

A finom akusztikus gitárokat, zúzós metal riffek ellenpontozzák. Az erőteljes vokális előadáshoz olyan dallamok társulnak, amelyek hol meghatóak, hol fenségesek. A kórusok, epikus hangszerelések, ügyes átmenetek és felkavaró dallamok használatával Grosse képes hatalmas harcosok, kétségbeesés és végső megváltás képeit felidézni.

Három album után (“Vengeance” 2008-ban, “Of Love And Death” 2011-ben és “When Northmen Die” 2017-ben) a Crom vadonatúj fejezetet kezdett karrierjében, új lemezszerződést kötött a From The Vaults-szal, amely 2021-ben kiadta az “Into The Glory Land” című EP-t.

A “The Era Of Darkness” digitálisan, CD-n és LP-n (fekete bakelit, 300 darabra limitálva) jelenik meg a From The Vaults gondozásában 2023. január 13-án.

Tagok:
Walter “Crom” Grosse: vokál, szóló és akusztikus gitár, basszusgitár
Steve Peyerl: szólógitár
Thomas Hagl: dob

Digital single:

https://bfan.link/higher-ground

Webshop:

https://bit.ly/crom-era-cd

https://bit.ly/crom-era-lp

Web:

Facebook

Instagram

Spotify

Kapcsolódó cikkek

Tradicionális heavy metal, nem csak barbár harcosoknak

KMZ

Crom – The Era of Darkness (lyric video) premier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek