Premier

Crom – The Era of Darkness (lyric video) premier

A német CROM egy epikus heavy metál zenekar, akik nemrég jelentették be új stúdióalbumukat. Most pedig itt a lemez címadó dala az első single, amely elindítja az album promócióját. A „The Era Of Darkness” tele van epikus akcióval: nagy refrének, agresszív ének, fenséges gitárszóló és csatakiáltó dallamok.

Miközben a német dallamos black metalos Dark Fortress-szel játszott Walter „Crom” Grosse, egy olyan szóló-projekten kezdett el dolgozni, amely távol állt a nyers agressziótól. Minél jobban haladtak a munkálatok, Grosse annál inkább rájött, hogy sokkal jobban szereti a saját zenei útját kovácsolni, egy olyan utat, ahol a dallam a meghatározó tényező, és a „The Fallen Beauty” című debütáló EP pozitív fogadtatása után úgy döntött, hogy figyelmét kizárólag a zenekarra összpontosítja, amelyből a Crom lett. 

Grosse sosem csinált titkot a Quorthon iránti csodálatából és tiszteletéből. Mint sok más zenészre, rá is hatással vannak a legendás Bathory epikus dallamai, de sokakkal ellentétben ő hagyta, hogy a hatás finoman árnyalja, nem pedig meghatározza a zenei tartalmat. Crom olyan egyéniséggel rendelkezik, amelyet csak úgy lehet leírni, hogy… „CROM”! 

A finom akusztikus gitárokat, zúzós metal riffek ellenpontozzák. Az erőteljes vokális előadáshoz olyan dallamok társulnak, amelyek hol meghatóak, hol fenségesek. A kórusok, epikus hangszerelések, ügyes átmenetek és felkavaró dallamok használatával Grosse képes hatalmas harcosok, kétségbeesés és végső megváltás képeit felidézni.

Három album után („Vengeance” 2008-ban, „Of Love And Death” 2011-ben és „When Northmen Die” 2017-ben) a Crom vadonatúj fejezetet kezdett karrierjében, új lemezszerződést kötött a From The Vaults-szal, amely 2021-ben kiadta az „Into The Glory Land” című EP-t.

A „The Era Of Darkness” digitálisan, CD-n és LP-n (fekete bakelit, 300 darabra limitálva) jelenik meg a From The Vaults gondozásában 2023. január 13-án.

Tagok:
Walter “Crom” Grosse: vokál, szóló és akusztikus gitár, basszusgitár
Steve Peyerl: szólógitár
Thomas Hagl: dob

Digital single:
https://bfan.link/the-era-of-darkness

Webshop:

https://bit.ly/crom-era-cd

https://bit.ly/crom-era-lp

Web:

Facebook

Instagram

Kapcsolódó cikkek

Tradicionális heavy metal, nem csak barbár harcosoknak

KMZ

Crom – Higher Ground videópremier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek