Premier

Dan Brooklyn – „Liber XLIV (The Mass of the Phoenix)” videópremier

Dan Brooklyn Liber XLIV (The Mass Of The Phoenix) című kislemezén Aleister Crowley életének és rituáléinak kísérteties hangvételű feldolgozását mutatja be

Az igazság tudatos és szándékos elutasítása – amikor félsz a tudástól, nehogy a tudás ne az előítéleteidnek kedvezzen – megbocsáthatatlan bűn.” Ezek a súlyos szavak nem mástól, mint Aleister Crowley-tól, az okkult praktikák mesterétől, a világ legromlottabb emberétől, a szexmágia feltalálójától, ám egyúttal a neves festőtől, költőtől és szertartásmágustól származnak. Korát megelőző ember volt, akit azonban a jelek szerint úgy sikerült a modern korszellem súlyos szőnyege alá söpörni, hogy arra tagadhatatlanul figyelemre méltó hatással volt.

Most azonban Aleister Crowley életrajza és praktikái a lehető legtiszteletreméltóbb módon kerülnek ismét terítékre: a Hollandiában élő művész, Dan Brooklyn révén, aki már kisgyermekkora óta áll kapcsolatban a másik oldallal. A spirituális, okkult és mitikus dolgokhoz való élethossznyi kötődés eredménye az, amely a The Great Beast-ben (egy Aleister Crowley életéről és gyakorlatairól szóló, december 1-én, Crowley halálának 75. évfordulóján digitálisan megjelenő konceptalbumban) kristályosodik ki. Brooklyn mellett nem más, mint az Athanasia-ból ismert Caleb Bingham (korábban Five Finger Death Punch) szövi nagy műgondal, vált vállnak vetve a bizarr, mégis érdekes történetet, amely a The Great Beast elmesélését tűzte ki célul maga elé.

Ma jelenik meg az a dal, amely Dan Brooklyn szerint az album egyik leginkább ellentmondásosabb tétele lesz: a Liber XLIV (The Mass of the Phoenix) című szám egy egyszemélyes rituálét – és ennek révén egy olyan történetet – ír le, amely Aleister Crowley-t azzá a híres-hírhedt emberré tette, aki, miközben felismerhető módon merít számos shock rock előadó (pl. Alice Cooper vagy a Rammstein) zenei inspirációiból. Maga a szám óhatatlanul is felidézi Crowley legextrémebb szertartásait, miközben fő erényét, az ördögien jó industrial metal-t mindvégig hozza. Bingham gitárjátékának mágikus zsongása és mögöttes szexisége, összefonódása Brooklyn hipnotizáló hangjával még felvillanyozóbbá teszi az élményt.

Az albumon a hollandiai Eindhoven hírneves metal műhelyében nevelkedett, és az Athanasia dobosaként Európa színpadjait bejárt sokoldalú zenész vezeti végig a hallgatót Crowley életén és praktikáin, miközben soha nem dicsőíti őt, hanem inkább Aleister Crowley praktikáira és filozófiájára irányítja a figyelmet. Magáról Crowley úrról és az album történetéről Dan Brooklyn a következőket mondja: „Crowley-tól féltek istenfélő kortársai, a 60-as, 70-es évek ellenkultúrájának nemzedéke pedig úttörőként és szabad gondolkodóként ünnepelte. A számos arc közül azonban melyik volt Crowley igazi arca? A meg nem értett, szabadelvű úttörő, aki kikövezte az utat a Vízöntő kora előtt? Vagy az önző, szex- és drogfüggő nárcisztikus, akinek kritikusai tartják? Hallgassa meg The Great Beast-et, és derítse ki maga!

Link:
www.facebook.com/danbrooklynofficial
www.instagram.com/danbrooklynofficial
www.youtube.com/channel/UCjoXLaIIbgZ9cFUT-6T2TCw

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek