Premier

Deity’s Muse – “Still in Hiding” videopremier

Johannesburg alternatív prog-rock óriása, Deity’s Mouse kiadta a ‘Still In Hiding‘ című dal élő előadás videóját,  mely május 31-én megjelenő EP-jük, a Lungs Full egyik száma. Ezt azután jelentették be, miután felröppent a hír hogy a  prog metált megújító Monuments fő kísérőzenekara lesznek a Phronesis UK Summer turnén, valamint pályafutásuk során először játszanak majd a UK Tech-Fest-en. További önálló fellépési időpontok hamarosan bejelentésre kerülnek.

A videót a nemrég lezajlott ukrán metál titán Jinjer dél-afrikai, teltházas Centurion előadása során előadott nyitányukon vették fel. “Úgy döntöttünk felvesszük ennek a dalnak a debütálását, ami épp egybeesett a Jinjer és Sumer előtti nyitányunkkal. Tökéletes körülmények egy zenés videó készítésére.” – mesélte Alvin Boucher, basszusgitáros. A banda énekese és gitárosa, Wayne Boucher még kiegészítette: “A videót nagyon igazinak érzem olyan téren, hogy milyen is a színpadra állni, és elkapja azt a pillanatot amikor a ‘Still In Hiding’-ot legeslegelőször előadtuk. Látható ahogy teljesen átjár minket a zene; egy őszinte pillanat. Nincs semmi rájátszás.

Wayne mélyebben érinti a dal mögötti inspirációt: “Zeneileg a dal nagyon lendületes. Hatalmas pattogó ütemek pár progos felütéssel, mindez keverve változatos hangulatokkal és érzésekkel. Egy helyen kezd és egy teljesen másik pontban végződik. Szövegileg engem elgondolkoztat, hogy merre is tart a jövőnk, és hogy az emberiség mennyire felkészületlen rá, tekintve hogy nehezen viseljük a változást. Még mindig bele van ékelődve tudatalattinkba ez az évszázadok óta tartó balos-jobbos ellentétének mentalitása, de valamiért mégis csodálkozunk hogy miért van ennyi konfliktus a világon.
Itt most kihoztuk a kreativitásunk legjavát, és szerintem teljesen kifizetődött. A kórus rettentő  fülbemászó.” – mondta Alvin

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek