Premier

Dodecahedron – TETRAHEDRON – The Culling of the Unwanted from the Earth (official premiere)

Örömmel mutatjuk be „kwintessens” címen megjelenő, immáron második albumunk újabb számát: „Tetrahedron – The Culling of the Unwanted from the Earth”. Ez az album öt kulcskompozíciójának első darabja – mind az öt egy-egy szabályos geometriai test után kapta a nevét. Ezek a formák kompozíciós célokat szolgáltak, az album története pedig a növekedés, felvilágosulás, megalománia, majd a mindent elpusztító tragédia folyamatát követi. Készüljetek a végtelen mélységekbe való zuhanásra.

A zenei sötétség felfedezésére egész univerzumok állnak rendelkezésünkre. A metálnak viszont megvan az a jellegzetessége, hogy ugyanazokat a sztereotip riff-lovakat üli meg amíg azok bele nem gebednek az örökös ostorozásba. A DODECAHEDRON pont az ilyen beidegződéseket rombolja porig, egyenesen új vizek felé haladva.

Ez a különleges holland zenei liga az izzó fekete káosz erejét egy precízen megtervezett szonikus támadásba önti. A MAYHEM 2007-es „Ordo Ad Chao” fázisa és az úttörő francia DEATHSPELL OMEGA nyomdokait követve tolja maga előtt ezt a fajta extrém tudatosságot egyre hidegrázósabb dimenziókba.

Második nagylemezük, a „kwintessens” intenzív fókusszal tör a nyilvánosságra. A saját nevükre keresztelt 2012-es bemutatkozó lemezük technikai tudással formába öntött atonális és disszonáns szörnyetegei most még nagyobb precizitással ontják robbanékony dühüket. Az agresszió és bizonytalanságban függő állapotok közötti jeges egyensúlyt mesterien kalibrálták újra.

A DODECAHEDRON kezdetben ORDER OF THE SOURCE BELOW néven futott, míg meg nem találták a black metálon is túlmutató, tiszta világképüket. A kozmikus sötét anyagba saját körmükkel kaparó technikai virtuózok a „kwintessens” formájában elhozzák a szikrát, mely belobbantja a lángot. Készüljetek brutális robbanásra!

Tagok:
M. Eikenaar: ének
M. Nienhuis: gitár, zeneszerzés
J. Bonis: gitár, hangszintézis
Y. Terwisscha van Scheltinga: basszus
J. Barendregt: dob

www.facebook.com/ddchdrn
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/DodecahedronShop

Kapcsolódó cikkek

A Dodecahedron elkezdte új albumának felvételeit

KMZ

DODECAHEDRON – Dodecahedron

Dr. Feelgood

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir, Kells, Dodecahedron, Drudkh, Ghost Brigade

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Dodecahedron, Leng Tch’e

KMZ

Hot News – Season of Mist news: New Signing – Nothnegal – Dodecahedron – Nader Sadek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek