Premier

Dominanz – “Ruins Of Destruction” videopremier

A black metállal átszőtt újgenerációs extrém metál hű előhírnökeként a norvég DOMINANZ eddigi teljesítménye egyáltalán nem mondható gyengének.

2009-es alakulásuk után két évvel kiadták debüt „As I Shine” albumukat, majd azt követte 2014-ben a kritikusok által is magasztalt „Noxious”, melyet a világsajtó felkarolt, a vélemények pedig egybehangzóan remekek voltak róla. Sötétebb és egyértelműen izmosabb volt mint a debüt album.

A vendégénekes Abbath (Immortal), Olav Iversen (Sagh) és Doro Korsvold (Fairy) közreműködésének köszönhetően a zene még kifinomultabb és változatosabb lett. A Metal-Temple mesterműként címezte és 10/10-es pontozása mellé így véleményezte „A ’Noxious’ mindent magába foglal amitől az extrém metál az, ami”.

Most négy évvel később készen állnak harmadik nagylemezükre, a „Let the Death Enter”-re. Ezúttal Øystein G. Bruns (Borknagar) Crosound stúdiójában zenéltek és a 2017/2018-as év oroszlánrészét a „Let the Death Enter”-re szentelték, így biztosítva hogy ilyen tökéletes legyen. A végső simításokat a lángelméjű Dan Swanö végezte az Unisound stúdióban.

A március 22-én, Mighty Music-on keresztül megjelenő albumon jól kiérezhető DOMINANZ black metálos eredete, de még így is megtartja hangulatbeli jellegzetességeit.

DOMINANZ így kommentálta „Ruins of Destruction” nevű új videóját: „Ez a dal és videó volt eljövendő albumunk lassan kihajtó magja. Hangzás szempontjából megalapozta a jövőt, egyúttal azonban DOMINANZ legutóbbi két munkásságát is megtestesíti. És természetesen megtalálhatóak benne a jókeresztény alapok, erkölcsök és hitek.”

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Dominanz “Devoured by the Black Hole” Single Artwork, Video Sample

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek