Premier

Earth Electric – “Mountains & Conquerors”premier

Rune Eriksen az EARTH ELECTRIC nevében így nyilatkozott a dalról: „Az album nyitó trackje… rövid, édes, és lényegre törő. A címadó dallal együtt ez az egyik legrégebbi ötletünk az albumra. A vad energiák és pozitív gondolkodás erős keveréke. Minden megmászott csúcs jutalmat rejt magában…

Az EARTH ELECTRIC Rune „Blasphemer” Eriksen egy újabb izgalmas agyszüleménye. A norvég zsenit a metál határain belül mozgó, ám stilisztikailag változatos útjáért becsülik, mely során olyan bandák számára alkotott már elismert remekműveket, mint a MAYHEM, AURA NOIR, AVA INFERI, vagy a TWILIGHT OF THE GODS.

A „Vol.1: Solar” címmel debütáló albummal az EARTH ELECTRIC újfent egyedi bestiát alkotott. Eriksen olyan rock klasszikusokból merített, mint a DEEP PURPLE, BLACK SABBATH, és PINK FLOYD. Ezek a gyökerek inkább felsejlenek, mint feltűnően mutogatják magukat, az északi dalmester pedig saját torzult stílusára kalapálta őket, teljesen egyedi formában.

Az EARTH ELECTRIC 2014 kora tavaszán alakult Rune Eriksen és az AVA INFERI féle vokalista, Carmen Simões közös gyermekeként. Az énekeshölgy túlvilági szopránja a MOONSPELL több felvételén és élő koncertjén is felhangzott már. A páros közös célja volt felfedezni és megalkotni napjaink energikus és extrovált rockját. Ebben segítségükre volt Luigi „Gee” Anzalone a DRAGONFORCE-ból, illetve Luca Princiotta a DORO-ból. Együtt vették fel első, három trackből álló demójukat a portugáliai Ultrasound stúdióban 2014 szeptemberén, mely találóan a „2014” nevet kapta.

A demó megalkotása után a két alaptag a súlyosabb és kicsit progresszívebb irányt vette célba, mindeközben éteribbé alakítva zenéjüket. Csatlakozott a felálláshoz a GROG és NEOPLASMAH basszerosa, Alexandre Ribeiro, és a JIBÓIA és PAPAYA dobosa, Ricardo Martins. A felvételek idejére az egyesült királyságbeli Daniel Knight (a progresszív angol MESSENGER bandából) egészítette ki a sort.

A „Vol.1: Solar” felvételei főként az Orgone Stúdióban zajlottak az elismert producer, Jaime Gomez Arellano (GHOST, SÓLSTAFIR, PRIMORDIAL) irányítása alatt, aki a keverést és masteringet is végezte 2016 késő nyarán. Az EARTH ELECTRIC most készen áll megrengetni a világot elképesztő debüt albumával. Rock on!

Tagok

Carmen Susana Simões: ének
Rune Eriksen: gitár, vokál, FX
Alexandre Ribeiro: basszus, FX
Ricardo Martins: dob és ütőshangszerek, vokál
Daniel Knight: billentyűk (stúdió)

www.facebook.com/earthelectricband
www.earthelectric.net

www.facebook.com/earthelectricband
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/EarthElectricShop

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek