Premier

ETHS – „Alnilam” dalpremier

Az ETHS gitárosa, Staif Bihl mondta„Büszkén mutatom be első számunkat közelgő, „Ankaa” című vadonatúj albumunkról (a név a Főnix csillagkép fő csillagára utal, más néven Alpha Phoenicis). Az album a kozmoszhoz kötődik, koncepciójában pedig a személyes és bandabeli újjászületéssel foglalkozik. Az első bemutatott, „Alnilam” című szám a lemez lezáró trilógiájának egyik része. Pontosan reprezentálja az újjászületés fogalmát, ami mindenkit érint élete valamely szakaszában. A szöveget életem egyik fordulópontján írtam. Azt hivatott jelképezni, hogy minden folyamatosan fejlődik, az élet mozgás, és változik. Remélem legalább annyira fog nektek is tetszeni, mint amennyire nekünk!”

Az Ankaa, más néven Alpha Phoenicis a Főnix csillagkép legfényesebb csillaga. Az ETHS újra az egekbe tör negyedik nagylemezével, mely szintén az „Ankaa” címet viseli. A francia modern metál csapat hazájában igazi üstökös, most viszont új fényt szórna egy új csillagképben.

Az „Ankaa” sikeresen tartja meg magában a Staif Bihl által vezetett banda esszenciáját – a gitáros egyben a produceri szerepet is betölti. Frontvonalra állított új hölgy tagjuk, Rachel Aspe és más tagcserék viszont új elemeket visznek a csapat hangzásába. Az új album sokkal változatosabb, és általánosságban sötétebb. Az elektronikus szakaszok legalább olyan szépen belesimulnak zenéjükbe, mint a Sarah Layssac (ARKAN) vendégénekes által becsempészett, gyönyörű arab dalbetét. A lemezhez hozzájárult a SOILWORK dobosa, Dirk Verbeuren is egy masszív, ám annál kidolgozottabb dübörgéssel.

Az ETHS Marseilles városában kelt életre, majd futótűzként lobbant végig a francia zenei magazinok címlapjain olyan sikeres anyagok, mint a 2000-es „Autopsie” és 2002-es „Samantha” című EP-k által. 2004-ben debütáló albumuk, a „Soma” olyan neves csapatok előzenekarává tette őket Franciaországban, mint a CHILDREN OF BODOM és a CRADLE OF FILTH. Következő nagylemezük, a „Tératologie” (2008) már az ETHS egy érettebb és tapasztaltabb oldalát mutatta meg, mely fejlődés nagyban köszönhető intenzív turnézásuknak is. Amikor eljött harmadik korongjuk, a „III” kiadásának ideje, a banda nemzetközi közönség elé vitte zenéjét négy daluk angol nyelvre való átírásával.

Sokan az ETHS végét látták a karizmatikus fronténekesnő, Candice személyes okok miatti 2012-es távozásában. A zenekar azonban távolról sem ért végéhez, és sikeresen besorozták a nagyszerű énekest, Rachel Aspe-t. A hölgy korábban már széles körű figyelmet nyert magának, amit jól mutat a milliós nézettségű videó is, melyen az énekesnő Franciaország legnagyobb tehetségkutatóján hörög a ledöbbent zsűri arcába. Rachel vitriolos vokálja remekül illik a banda modern metál stílusának dübörgő riff-viharába, az együttműködés sikerét pedig jól demonstrálja a 2014-es „Ex Umbra In Solem” című EP.

Az ETHS nem csak, hogy él és virul, de az „Ankaa” című vadonatúj albumon új dimenziók kreatív felfedezését csillogtatják meg. Határ a csillagos ég!

Tracklist:

1. Nefas
2. Nihil Sine Causa
3. Amaterasu
4. Seditio
5. Nixi Dii
6. Vae Victis
7. HAR1
8. Sekhet Aaru
9. Kumari Kandam
10. Alnitak
11. Alnilam
12. Mintaka

www.facebook.com/EthsPage
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/EthsAnkaa

Kapcsolódó cikkek

Eths – Nihil Sine Causa (Official Video) premiere

KMZ

Hot News: Eths unveil new live video featuring Rachel Aspe and announce new tour dates!

KMZ

Hot News: Eths announce new singer!

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Ken Mode, Saint Vitus, Eths, Watain

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – Koldbrann, Watain, War From A Harlots Mouth, A Life Once Lost, Chaostar, Eths

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Eths, Carach Angren, Black Sheep Wall

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news: Saint Vitus – Engel – Eths

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Engel, Terrorizer, Eths, Sólstafir

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Monolith Deathcult, Eths

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Eths, Esoteric

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Cynic,Morbid Angel, Black Sheep Wall, Nothnegal, Eths

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Eths – Kells – Nothnegal – Kylesa

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Saint Vitus – Eths – Nothnegal – Generation Kill

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Saint Vitus, Morbid Angel, Esoteric, Kells, Fair to Midland, Eths, Sólstafir

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Eths – Kells – Esoteric

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek