Premier

Foscor – Instants (official premiere)

A FOSCOR nyilatkozta: „Az album egyik legmarkánsabb és legintenzívebb dalaként az ’Instants’ azt a koncepciót járja körbe, ahogy az embereknek az örökkévalóság számára kell megőrizniük a pillanataikat, így teremtve kapcsot az odaát és a ma között. A történelmet mindig a nagy események alapján értelmezzük, ahogyan ezek hatnak a világ menetére. Itt viszont a mindennapok értékét dicsérjük, amiket a rengeteg átlagos pillanat teremt, alakítva a viselkedésünket is. Ha nem értékeljük ezeket a perceket, nem értékelünk semmit sem. A varázsa elénk tárja hogy mik vagyunk mi valójában, és nincs is más szándék e mögött a dalszöveges videó mögött, minthogy kaput nyissunk az emlékeink felé. Zeneileg az album nyitó trackje önmagában is egy szándékkinyilatkoztatás. Nincsenek határok ha ennek az álomvilágnak a szépségét kutatjuk.

A FOSCOR „valami varázslatosat” ígért közelgő, immár ötödik albumukhoz. A katalán srácok tartották a szavukat, és sokoldalú ékkövet csiszoltak a hosszas vágyódás, országukra jellemző melankólia és a súlyosan közelgő baljós sötétség segítségével – mindezt „Les Irreals Visions” névvel illették. Az album filmszerű utazásra invitálja hallgatóját álomszerű világokon keresztül, melyeket szonikus örömök és váratlan atmoszféraváltások alakítottak.

A FOSCOR katalán földről származik, mely még mindig többnyire akaratlanul is a modern Spanyolország része. A főváros, Barcelona hosszú művészeti kapcsolatot ápolt a modernizmus fin de siécle stílusával – mely többek között az Art Nouveau és a Jugendstil párhuzamos ága is. Katalónia az utóbbi években a spanyol extrém zenei szcénán is nagyokat alkotott.

A FOSCOR ezekre az alapokra épít, ihletet merítve gyorsan változó társadalmunk morbid, dekadens és beteges reflekcióiból, mely a 19. század végén a művészeti ágakat is formálta.

Maga a név jelentése „sötétség” anyanyelvükön, melyet a csapat gyakran használ szövegeiben megjelenő elemként, és kapcsolatként kulturális valóságukhoz.

A katalánok első három albuma, a 2004-es „Entrance to the Shadows’ Village”, a 2007-es „Smile of the Sad Ones” és a 2009-ben megjelent „Groans to the Guilty” a klasszikus másodhullamos black metált egy melankolikus, de egyben élénk mag köré csavarta, már ekkor is mutatva a műfaji határok közül kitörni vágyó egyediség jeleit. A „Groans to the Guilty” által a FOSCOR progresszívebb és avant-garde felé hajazó csapásirányon indult el, ám csak a 2014-es „Those Horrors Wither” hozta el a black metálos vizektől, és egyben az ehhez kapcsolódó közhelyektől és maguk által megszabott határoktól való eltávolodást. A sötétség a tiszta vokálok, doomos tempócsökkentés és fülbemászóan súlyos riffek által is kifejezésre talált.

A FOSCOR most újabb lépést tett folyamatos fejlődésében. A „Les Irreals Visions” könnyen magával ragadja szorgosan fülelő közönségét, majd a gyanútlan áldozatokat a szépséggel és bánattal megtöltött váratlan összetettség sötét labirintusába csalja – melyből aztán nehezebb szabadulni a vártnál. Élvezzétek a felfedezés varázsát ennek a zenei ékkőnek minden oldalán.

Tagok:

Fiar: szöveg, vokál
Falke: gitár, effektusok
A.M.: gitár, basszus, zongora

Közreműködött:

J.F. (CRUCIAMENTUM, SHEIDIM, ERED): dobok
A.A. Nemtheanga (PRIMORDIAL): vendékvokál, „Ciutat Tràgica”
Marcelo Mercadante: Bandoneón, „Espectres Al Cau”, „De Marges I Matinades” és „Les Irreals Visions”; hangszerelés és felvételek: Estudi El Mercat.

www.facebook.com/foscor.official
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/FoscorShop

Kapcsolódó cikkek

Foscor szerződés az Alone Records-al

KMZ

Hot News: Dark Metallers Foscor Add Rare and Previously Unreleased Tracks to Back Catalogue Digital Releases

KMZ

Hot News: Dark Metallers Foscor Release Entire Back Catalogue Digitally And Make It Available For Free Download For The First Month

KMZ

Hot News: Dark Metallers Foscor Finish Work On Fourth Full-Length Album And Launch Into A New Era For The Band

KMZ

Hot News: Dark Metallers Foscor Issue Album Update And News Of Side Projects

KMZ

Hot News: Dark Metallers Foscor Enter Studio To Begin Work On Fourth Full-Length Album

KMZ

Hot News: Foscor Goes Old School As Part Of Their Tenth Anniversary Celebrations

KMZ

Hot News – Foscor Celebrates A Decade With DVD Release

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek