Premier

Hark – Disintegrate (official track stream)

Második, „Machinations” című albumával a HARK a sludge által átitatott hard rock tökéletesen megszerkesztett vízióját hozza el, egyszerre fejlesztve progresszív és izmos zenei palettáját is.

A „Machinations” egy intelligens, előretekintő rocklemez egy olyan korban, amikor a nosztalgiautazások és a retró visszatekintések folynak a csapból is. Többek között ezt az elemet is átemelik Jimbob Isaac sludge metálos TAINT hagyatékából.

Simon Bronwick elsöprő dobjátéka mellett ezek a rockot ontó fenegyerekek kiegészítették felállásukat Joe Harvatt húrszaggató mancsaival, míg Tom Shortt a basszusgitárt bőgeti súlyosan daráló pontossággal. A HARK v2.0 már hivatalosan is szélesvásznon élvezhető. Kollektív betekintést kínálnak a kreatív dalszerzésbe és a csodálatosan precíz zúzásba.

A HARK elismert debütáló anyaga, a 2014-es „Crystalline” a bemutatkozó lemezektől szokatlan érettségről tett tanúbizonyságot, a nemzetközi kritikák pedig a sludge-stoner szférát megrengető innovációként emlegették. A „Machinations” felvételei Andy Hawking és Gethin Pearson segítségével készültek a The Nave és a The Bassment of Sonic Architecture stúdiókban, az Egyesült Királyságban. A keverés Pearson, Harvatt és Isaac munkája, a masteringet pedig James Plotkin (SUNN O))), ISIS, KHANATE) végezte. Ezzel az elszánt, teljes mellszélességű projekttel a HARK tovább repül az ismeretlenbe.

Jimbob Isaac szárnyaló és reszelős éneke annak a médiával telített és gazdaságilag instabil világnak az egzisztenciális félelmeit tükrözi, melyben a „Machinations” is született. Töredezett és mélyen tudatalatti szövegárama elvont érzelmekről, spirituális szétesésről, mérgező találkozásokról, pszichotikus kalandokról és technológiai túltöltöttségről mesél. Isaac összetett prózája az általa és zenésztársai által alkotott zenei anyagba van ágyazva, mely azonnal meg fogja ragadni a heavy rock szerelmeseinek a figyelmét.

Isaac továbbá sajátos művészetébe burkolja a lemezt, tollal és tintával vonva körbe ezt a machinált szépséget. Ez a kidolgozott, pointillista technika tökéletesen elhelyezi és kitágítja a HARK-univerzumot.

Élő fellépéseiket olyan nevek mellett gyakorolhatták már, mint a CLUTCH, RED FANG, PRONG, KEN mode és A STORM OF LIGHT. A HARK nem vehető fél vállról. Felléptek már többek között a Roadburn, Hellfest, Summer Breeze, Bloodstock és a Damnation fesztiválokon is, élő szerepléseik lendületét pedig remekül palackozták a „Machinations” lemezbe. Reinkarnálódott négyesük kész leigázni a világot!

Jimbob szerint: „A Disintegrate egy többrétegű válasz azokra a bűzlő emberekre és alattomos rendszerekre, melyek mindennapi életünket próbálják aláásni. Ez volt az első dal, amiben feltűnt Joe (Harvatt) szólógitárosként a „Machinations” dalszerzésekor, és rendesen leolvaszotta az agyamat a tudásával. Ez itt életem legkedvesebb szólógitározása, komolyan mondom.

Tagok:

Jimbob Isaac: gitár, ének
Joe Harvatt: gitár
Tom Shortt: basszus
Simon Bonwick: dob

Elérhető formátumok:

Digipack CD
Nyitható tokos LP különböző színekben

Track-list
1. Fortune Favours The Insane
2. Disintegrate
3. Nine Fates
4. Speak In Tongues
5. Transmutation
6. Son Of Pythagoras
7. Premonitions
8. Comnixant 3.0
9. The Purge

www.facebook.com/harktheband
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/Hark2Shop

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Conan, Downfall of Gaia, Hark, High Fighter

KMZ

Hark Interjú

Cryonus

Hark – Új klip: „Palendromeda”

KMZ

KEN mode és Hark bejelentik közös európai turnéjukat!

KMZ

Hot News: Hark have hit Europe’s roads!

KMZ

Hot News: Hark premiere debut album!

KMZ

Hot News: Hark announce European live dates!

KMZ

Hot News: Hark premiere new track feat. Neil Fallon (Clutch)

KMZ

Hot News: Hark premiere new track!

KMZ

Hot News: Hark premiere first new track!

KMZ

Hot News: Hark unveil cover art for ‘Crystalline’!

KMZ

Hot News: Hark complete recording new album!

KMZ

Hot News: Hark sign to Season of Mist!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek