Premier

Hegemon – „The Hierarch” albumpremier

Szimfonikus, klasszikus, elegáns, mégis kérlelhetetlen; durva és hideg sötétséggel átitatott: hét évvel azután, hogy „Contemptus Mundi” (2008) című albumuk a világ mély megvetését hordozva magában megjelent, a HEGEMON most új albummal jelentkezik „The Hierarch” néven. A gyökerek erősen kitűnnek. A rejtélyes francia négyes zenéjében az EMPEROR komplex és epikus hangszerelésének nyomai mellett a vájt fülűeknek feltűnhet még a DIMMU BORGIR által tökéletesített nagyzenekari grandiózum is. A korai ENSLAVED és BORKNAGAR hozzáadott dózisával megmutatja magát a norvég inspiráció, a csapat mégis sikerrel fejezi ki saját zenei alakját gonosz kompozícióiban. A francia vidék hatása mindent áthat.

A HEGEMON 1996 telén jött világra, egy évvel miután „A” basszusgitáros és „N” énekes közös zenei projekten kezdett dolgozni. A felállás teljessé tétele után az első demó 1997-ben jelent meg „Rape The Banner Of Light” címen. A következő évben aztán „Still Raping After All These Years” néven jött három új számmal bővített újrakiadásuk. A HEGEMON „Chaos Supreme” cím alatt vette fel első nagylemezét 2000 januárjában, majd továbbra is elkötelezve az erőszakos, dallamos és nihilisztikus black metál ontására, 2002-ben jött „By This, I Conquer” című második teljes albumuk.

A felállás megváltozása után a banda úgy döntött, hű marad eredeti eszményeihez, ám hogy új és kreatív módokon tudja közvetíteni a dühöt és erőszakot, a tagok megalapozták anarchikus hadigépezetük evolúcióját egy irányított és intelligens fegyverré, mely az emberiséget rabigába hajtó erőket célozta meg. Maga a zenekar önmagában is egy entitás, melyben a zenészek csupán a zenét terjesztő eszközök.

Kritikusok által is elismert harmadik albumuk, a „Contemptus Mudni” az emberi történelem különböző időszakainak háborúival foglalkozott, az ókori Görögországtól kezdve Egyiptomon és Sumérián át Mezopotámiáig. És mivel az emberiség látszólag semmiből sem tanul, a „The Hierarch” újra megmutatja, hogy a háború és a káosz a vérünkben van. Az album rávilágít arra a tényre is, hogy az emberiség történelme az univerzum végtelenjében egy szempillantással sem ér fel. A HEGEMON szerint: „Úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a minden, de ez a legnagyobb tévedésünk. Vakok vagyunk, és azok is maradunk az idők végezetéig…”

A „The Hierarch” a HEGEMON húsz éves sötét fennállásának új mérföldköve. És bár a tagok csupán névtelen árnyak, hozzá kell tenni, hogy időközben új dobos és gitáros csatlakozott a felálláshoz. A sötét háború szektája tovább él… 

Elérhető formátumok

CD Digipak (nemzetközileg 666 példányra korlátozva)
Nyitható tokos vinyl (nemzetközileg 333 példányra korlátozva)

Tracklist:
1 – Hatred From The Core: Tempus Incognito
2 – Interpreting Signs For War: Aruspicine
3 – Elysean Expectations, Earthly Deceptions
4 – Rays Of Lie: There Will Be A Time You Will Give Anything For A Piece Of Salvation
5 – Atomos: Seed Of The Quantic Gods
6 – Renovatio Imperii
7 – Credo Quia Absurdum
8 – Hierarch: The Empire Of Zero

Tagok:

Ν – vokál
Φ – gitár
Δ – gitár
Α – basszusgitár
ΑΔ – dob

http://www.hegemon666.net/
https://www.facebook.com/Hegemon-126258830754852/
https://www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/HegemonShop

Kapcsolódó cikkek

Hegemon – „Interpreting Signs of War: Aruspicine” dalpremier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek