Premier

Impureza – Sangre Para Los Dioses (official lyric video)

Az IMPUREZA az alábbiakat fűzte hozzá: „Isteneik nevében az aztékok emberi áldozatokat mutattak be, hogy így táplálják és tiszteljék az égieket. Ezek az áldozatok segítettek megőrizni a természet egyensúlyát, így hozva bőséget és védelmet az egész dinasztiának. Az aztékok imádatukat és alázatukat fejezték ki ezzel istenségeik felé. Az emberáldozati rítusokat gyakran és széleskörűen gyakorolták.
Büszkén mutatjuk be „Sangre Para Los Dioses” című alkotásunkat! Már a cím maga is az Impureza univerzumának velejét tükrözi, ibériai gyökereink, valamint az extrém zene és spanyol hangzások fúziójának sűrített változatát. Fedezd fel hát eddigi legegzotikusabb dalunkat: törzsi, brutális, flamenco.”

„Egy nagy civilizáció nem lesz meghódítva amíg belülről el nem pusztítja önmagát” (Ariel & Will Durant). Lépj be az IMPUREZA spanyol metál univerzumába. A franko-spanyol konkvisztádorok egyedi stílusukat több mint tíz éve edzik, melyben az ibériai hangzások brutális death metállal keverednek.

Az IMPUREZA új, úttörő albuma, a „La Caída De Tonatiuh” Sylvian Biguet produceri munkáját dicséri, akit leginkább a KLONE és TREPALIUM bandákkal való kollaborációja által ismerhetünk, a mastering pedig a háromszoros német Grammy díjas Bob Katz érdeme, mely által a szonikus extremitás és a hagyományos hangszerelés tökéletes keverékét kapjuk, egy meleg, de annál agresszívebb organikus zene formájában.

Az IMPUREZA zenei hagyatékának tradicionális részét az akusztikus népzenei gitárok, flamenco ritmusminták, és a kizárólag spanyolul elhangzó dalszövegek adják. Ez a koncepció az alapító, Lionel Cano Muñoz és társa, a szintén spanyol származású Esteban Martín közös identitásbeli érdeklődéséből fakad.

Esteban Martín sokrétegű vokális tudását adja a műhöz, mely a death metál hörgéstől egészen – többek között – a sajnos már néhai CAMARÓN DE LA ISLA gitano-legenda által ihletett tiszta énekig terjed. Ehhez hasonlóan Lionel Cano Muñoz a héthúros elektromos gitár agressziója és ereje valamint a spanyol flamenco gitár összetettsége között váltogat. Mindezt Florian Saillard támogatja hathúros basszusgitárjával, a flamenco részeket pedig akusztikus basszusgitárjával. A további húrokat Olivier Hanoulle ritmusgitáros szaggatja, aki az élő fellépéseken jelenik meg. A dobos, Guilhem Auge tökéletes kiegészítés a banda számára egyedi ritmusmintáival és hispán groove-jával.

Az IMPUREZA számára meglepő volt hallani, hogy a „francia Nile” jelzőt aggatták rájuk, amiért a death metál ádáz ütemeit „egzotikus” hangzással kombinálják. A banda ihletforrásai közé ugyanúgy sorolhatjuk a BEHEMOTH és MORBID ANGEL bandákat, mint PACO DE LUCÍA-t.

A spanyol-francia együttes kiemelkedő élő fellépéseivel szerzett hírnevet magának, melyet Európa-szerte olyan bandák mellett adott, mint a GOJIRA, SUFFOCATION, CATTLE DECAPITATION, és a BENIGHTED, neves fesztiválok színpadain (Hellfest, Motocultor, és Wacken Open Air – az utóbbin mint a W:O:A Metal Battle France győztesei is).

Az IMPUREZA három demója nagy visszhangot keltett underground metál körökben: „Y Correra Tu Sangre” (2005), „Ruina De La Penitencia” (2006), és „En El Desierto De La Creencia” (2007) – mindegyik helyet kapott az „Inquisition Demos” című gyűjteményen 2007-ben. Ezen felül két split-művük volt hallható a „Tworzenia, Resurrezione, Démence” (2006) és a „Reincremation” (2007) anyagokon. Ezek készítették elő a terepet a csapat elismert bemutatkozó lemezének, mely a „La Iglesia Del Odio” (2010) címet kapta, és mely által jelentősen szélesebb nemzetközi rajongóbázisra tettek szert – ez a trend pedig következő EP-jük, a 2013-as „El Nuevo Reino De Los Ahorcados / Leyenda Negra” megjelenésével is folytatódott.

Saját maguk által kialakított stílusukat több tagcserén is át kellett emelniük. Az IMPUREZA most viszont készen áll végigvezetni a hispán extrém metált világkörüli hódításán. A „La Caída De Tonatiuh” egyszerre zenei identitásuk büszke kinyilatkoztatása és a kozmopolita életérzés elismerése. Légy hát készen a spanyol hódítás üdvözlésére a metál új, egyedi jövőképén keresztül.

Tracklist:
1. Lamentos De Un Condenado (3:03)
2. Sangre Para Los Dioses (6:17)
3. Otumba, 1520 (5:25)
4. El Dorado (0:55)
5. Abre-Aguas (En la Tormenta de Tlaloc) (5:11)
6. Leyenda Negra 04:58
7. Corazón Al Cielo (Homenaje A Paco De Lucía) (1:29)
8. Camino Hacia Mictlán (3:49)
9. El Nuevo Reino De Los Ahorcados (5:04)
10. Ultimo Día Del Omeyocán (4:19)
11. La Caída De Tonatiuh (5:58)
12. La Llegada De Los Teules (3:43)

Tagok

Esteban Martín: ének
Lionel Cano Muñoz: ritmus, szólógitár, spanyol gitár
Olivier Hanoulle: ritmusgitár
Florian Saillard: bundozatlan basszus
Guilhem Auge: dobok

Vendégfellépők

Mayline Gautié (Adagio & Idensity): hegedű, „El Dorado”
Xavier Hamon (Yapa): latin dobok (cajón, bongo, conga, harangjáték)
Hakata Ooh (Akphaezya): női vokál

www.facebook.com/Impurezaconquista
www.impureza.eu
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek