Premier

Leng Tch’e – Cirrhosis (official premiere)

A veterán bandák fejlődése meghatározott mintákat követ. Néhányuk elkényelmesedik, és boldogan ontja magából az inspirációt szinte teljesen mellőző albumokat. Mások inkább időt szánnak műveikre anélkül, hogy a bizonyítási vágy hajtaná őket, és rajongóik nagy örömére kiforrott zenét tesznek az asztalra, megmutatva kiküzdött érettségüket. A LENG TCH’E az utóbbi kategóriába tartozik.

A belga death grindosok nem érezték, hogy sietniük kellene „Hypomanic” című 2010-es zenei támadásuk után, de saját maguk stílusának leírására is használt „Razorgrind” névre hallgató új, sorban hatodik albumukban minden benne van, amit a keményvonalas rajongóik hallani akartak. Rövid, éles vágások teletűzdelve brutális riffekkel, mélyre hangolt darálásokkal és halálos dallamokkal, melyekre a frontember, Sergeï harcias és dühtől izzó vokálokat ont.

A LENG TCH’E finomhangolta sajátos műfaj-mixét elsőként megjelent, a BLACK OPS bandával közös split EP-je óta. A grind, hardcore és a death metal adják a fő összetevőket, de a finoman belefűzött doom, stoner rock és más eklektikus behatások is kihallhatóak zenéjükből. Nevüket egy ősi, birodalmi kínai kínzási rituálé adja, melyre 2002-ben (csupán egy évvel alakulásuk után) kiadott „Death by a Thousand Cuts” című albumuk neve is reflektál. Ez a mű nagy sikereket ért el underground körökben, melyet sikerült fokozniuk 2003-as „ManMadePredator” néven megjelent lemezükkel.

A LENG TCH’E számára a nemzetközi áttörést harmadik, „The Process of Elimination” című 2005-ös album hozta el, melyben a fülbemászó csúcsok extrém darálással keveredtek. Jutalmuk a Furyfest, Graspop, Summer Breeze és a Maryland Deathfest fesztiválokra való meghívás volt, plusz egy világkörüli turné. A 2007-es „Marasmus” már több heavy death metal riffet hallatott – ez egy olyan trendnek bizonyult, mely óvatosan kiszélesítette zenei horizontjukat, és a „Hypomanic” címet viselő, sorban ötödik albumukon is folytatódott. További turnék és fesztiválok jöttek (többek között Hellfest, Neurotic Deathfest, Motocultor és Metalfest). Miután megállapodtak saját stílusuknál, a srácok most következő lépésüket teszik meg a „Razorgrind” formájában, melyben minden zenei darab stabilan a helyére kerül.

A LENG TCH’E készen áll ledarálni a világot. Tekerd fel a hangerőt!

A LENG TCH’E így nyilatkozott: „Ez egy igazi dobbantós, darálós, csapkodó, pusztító darab. Tökéletes példája mindannak, amit a „Razorgrind” képvisel: tiszta energia elejétől a végéig!

LENG TCH’E
Razorgrind
Megjelenés: 2017. augusztus 25.

Track-list:

1. Gundog Allegiance (1:26)
2. Indomitable (1:29)
3. Cibus (1:29)
4. Spore 2:20
5. AnarChristic (1:08)
6. Stentor of Doom (1:56)
7. Redundant (2:47)
8. Commitment Fail (2:19)
9. The Red Pill (3:03)
10. Species. Path. Extinction. (2:52)
11. Guinea Swine (3:24)
12. Cirrhosis (2:35)
13. I Am the Vulture (2:57)
14. Magellanic Shrine (6:36)

Tagok

Sergeï Kraven: ének
Jan Hallaert: gitár
Olivier Coppens: dobok
Nicolas Malfeyt: basszus gitár

Vendég

Teddy Möller: orgona a „Guinea Swine” tracken

Felvételek: Lander Cluyse, Studio Hearse
Keverés: Kristian Bonifer, Kohlekeller Studios
Mastering: Alan Douches, West West Side Music

www.facebook.com/lengtche
http://smarturl.it/LengTcheRazorgrind
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Season of Mist news: Dodecahedron, Leng Tch’e

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek